Julbloggsträff med besök på Jul på Skansen

I går bar det av mot Stockholm för att träffa några av Sveriges alla julbloggare (för vi är ganska många nu och fler blir vi). Innan själva träffen som startade på eftermiddagen hann jag med ett välstrukturerad shoppingrund i stan där favoriter som BUP med R.O.O.M, Illum Bolighus och Åhlens fanns med och ingen av affärerna gjorde mig besviken. Helt klart värda ett besök i julskrud.

Men tillbaka till den trevliga träffen. Skansen hade fixat en trevligt program för oss nio julbloggare som tagit oss dit. Skansens julmarknad öppnade idag lördag och vi fick alltså en liten tjuvkik vad som komma skall på Skansen fram till jul igår fredag. Vid entrén mötte Christina och Maria upp oss vackra gamla kläder för att visa lite vad Skansen har att erbjuda. Nedan ett kort lite senare på eftermiddagen av de vackra damerna.

Foto: AnnaJanson
Efter att ha åkt Sveriges första rulltrappa upp, gått en sväng på området hamnade vi i Julverkstan där ljusstöpning var på schemat. I julverkstan finns en pyssel del och en ljusstöpnings del som under vardagar tar emot skolbarn och på helgerna allmänheten. Skansens egen julgeneral Kjell berättade att det räknas komma ca 145 00 besökare under jul på skansen, ingen dålig siffra! Välplanerat är det också vara då de i februari börjar förbereda för årets marknad.

Av Gertrud och Siv från Skansens byalag fick vi veta mycket om ljusstöpning och fick sedan själva pröva på. Det fick mig att tänka tillbaka på mellanstadietiden då ljusstöpning alltid stod på julpysseldagens schema vilket var uppskattat av många, inkl mig.

Foto: AnnaJanson
Sen bar det av en liten sväng förbi själva julmarknads området där några marknadsstånd höll på att packas upp mössar, vantar, tovade tomtar, halsband och ringar i marknadsstånden. Vi fick även en titt i Skansens egen julshop.

Foto: AnnasJanson, Skansens julshop


Sen bar det av till Stockholms Glasbruk på Skansen området. Där är deras fina julkulor i glas med krakilerad yta som är storsäljare under julen, men där finns även utbud av glastomtar, vasar mm.

Foto: AnnaJanson
Sista stoppet var på Gubbhyllan där mat serveras utifrån vad som finns närproducerat, t ex tomater serveras endast några få månader per år. Där fick vi veta mer om att göra korv av KC och några fick även pröva på. Nedan på kortet ser ni Erica stoppa korv. Eftermiddagen/kvällen på Skansen avslutades med ett trevligt kvällsmål bestående av älgfärskorv och rostade rotfrukter samt att alla fick en trevlig goodiebag som förgyllde dagen lite extra ( Tack Apoteket, Blossa, Darling Things, Spira inredning och Slöjddetaljer.

Foto: AnnaJanson
Sedan begav några oss vidare till centrum till Scandic Grand Central för lite mer prat innan tåget gick hem för min del. Här är några av de glada trevliga julbloggare som var med;

Foto: AnnaJanson
Med på bloggträffen var Emelie, Madeleine, Helena, Erica, MarieEllinor,  Johanna, Therese och jag. Ett trevligt gäng som hoppas på en träff nästa år med =).

Skansen kommer helt klart få besök av mig framöver, inte i år, för det tillåter inte schemat, men något annat år. För jag fick en känsla av att julmarknaden ger en stort dos med julstämning. Kanske ett besök nästa år i samband med någon ny bloggträff, för det var mycket trevligt att träffa er alla som var med! Och stort TACK till Skansen som fixade detta finfina program till oss! Nyfiekn vad som händer på Skansen i december? Klicka HÄR i så fall.

Skansen har öppet alla dagar fram till jul och julmarknaden har öppet på helgerna. Är barnen med till Skansen? Glömdå  inte en titt på Lill-Skansen när du är där som har öppet året runt. Där kan barnen bekanta sig med djur och natur.

Kommentarer

Kamilla sa…
Så himla mysigt!!
Tack igen för att ni ordnade träffen, jag hoppas att jag kan vara med fler år (och förhoppningsvis vara lite piggare) jätteroligt att få träffa er!
ps jag lånade ett av dina foton, länkade tillbaka, hoppas det är ok. Mina egna på Christina o Maria blev så mörka.

Populära inlägg