måndag 5 november 2012

Jag drömmer om en julskinkmacka med senap

Kan ni få ett riktigt sug efter julskinksmörgåsar så här när julen börjar närma sig? Det får jag, det har jag just nu. Har kommit på ett bra substitut tills julskinkan är gjord och griljerad och alla goda julsenaper börjar säljas, för att inte tala om vörtbrödet..åhh.

Iallafall i helgen gjordes skinktoast med senap i det jansonska hemmet, inte första gången i höst och troligtvis inte sista. Det som behövs är en smörgåsgrill (funkar bra med våffeljärn med!), önskat antal smörgåsar, skinka, smör, ost och en god grovkornig stark senap. Intas gärna tillsammans med en god grönsallad. Julskinktoast är även en perfekt mellandagskvällsmaten. För det flesta har nog lite julskinka och senap över och ambitionsnivån på arbetad mat är troligtvis låg efter fixandet av julbordet. Då är skinktoast perfekt!

Bild: AnnaJanson

3 kommentarer:

Flipfloppan sa...

Det är ett bra tips, särskilt som du säger för mellandagarna. Jag har minsann hört ryktas att Vörtbröd börjat säljas och om det är något jag är galen i, så är det vörtbröd. Med russin! :)

Emmas julblogg sa...

Mums, det finns inget bättre än att ta första tuggan av julskinkan som man precis tagit ut ur ugnen... :)

Helly sa...

eller så gör du som min karl; griljerar en helgskinka :) Våra frukostar denna helg var ljuvliga :)

Glöggnyheterna duggar tätt denna veckan

Igår släppte Blossa vad Blossa17 smakar och även Saturnus avslöjade sina nyheter. Idag läste jag om Dufvenkrooks glöggnyhet. En av dem är ja...