Fortsätt till huvudinnehåll

Bakom gardinen och lite annat

Bakom min gardin i vardagsrummet står numera en amaryllis med knoppar. Gissar på att den slår ut före advent med tanke på vår varma lägenhet, men den kanske fortfarande blommar vid advent. Jag ser iallafall fram emot att de röda maffiga blommorna kommer fram!

Foto: AnnaJanson


En annan sak jag ser fram emot är att min syster kommer gästblogga här lite framöver. Då hon är duktigare på matlagning och bakning kanske det kan bli lite mer på den fronten här. För det har ju annars varit lite sparsamt det sista.

Ni har väl inte missat att det är Sarah Dawn Finer som ni kommer att få se i rutan på julafton före Kalle mm? Jag tror hon kommer göra ett kanon jobb för hon är en riktig glädjespridare. Hon lovade vid namnsläppet i eftermiddags att hon skulle sjunga någon gång under julafton, hoppas före Kalle då det är ungefär enda gången tvn är på, på julafton. Vad tror ni om Sarah som julvärd i svt på julafton?

Kommentarer

Kamilla sa…
ÅÅÅh mysigt med amaryllis, de är så underbart vackra!!
Jag tycker Sarah blir en toppenvärd!
Fast ingen är dock som Arne Weise, så är det.
Anonym sa…
Tror Sarah blir jättebra :)
Flipfloppan sa…
Sarah kommer att bli alldeles utmärkt! Som du, tittar jag kanske nästan bara runt Kalle, men det är ändå viktigt och hon är ett mycket bra val!
Hade inte hört att det blir Sarah som julvärd, men är ju ett bra val. Själv brukar jag inte se så många minuter
på TV på julafton.
Ändå tur att det TV finns för bra sällskap för alla som sitter själv på julafton.
Melodys matte
Sara sa…
Nu sätter du press på mig!!;) Men det är bra antar jag.......

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…