Fortsätt till huvudinnehåll

Saffransguld

Både jag och sonen gillar Risifrutti, jag tycker dessutom mycket om saffran. Detta ihop gör nog att jag/vi kommer att pröva nya Risifrutti saffransguld. Saffran i kombination med bärsås borde ju bli bra. Hiss eller diss, vad tror du? Kommer att finnas i affären från 13okt.


Bild: Procordia


Kommentarer

Diss. Men det beror mest på att jag inte gillar Risifrutti...
Amandas jul sa…
WOW! Intressant!!!
Helly sa…
Jag älskar risgrynsgröt och tar lite ris a la malta vid jul men risifrutti har liksom aldrig gått ihop med mig. MEN, detta blev jag sugen på. Tack för tipset. Helt klart värt att testa.
Guu...min spontana tanke när jag såg den: Fy va äckligt!
Mest för att jag tänker att saffranssmaken kommer vara kemisk eller alldeles för stark. Eller så är den alldeles...alldeles underbar ;)
Lämna gärna ett omdöme sen - men på stående fot säger jag diss!
Madeleine W sa…
HISS! Jag gillar Risifrutti och jag älskar saffran, det måste ju bli lyckat. Måste testas! Tack för tipset!
Emelie sa…
Den måste provas :D
Märta sa…
Om man stoppar in den i ugnen så kanske det blir saffranspannkaka? =) (Det är ju risgrynsgröt o saffran.) Det brukar vi äta hemma på Gotland istället för julgröt på julafton. Gött!
Anna sa…
Märta - Vi får nog komma hem till er och pröva det hela. Kanske borde ha en riktig i beredskap =).
Wow! Måste helt klart testas. Muuums tror jag, fast som vanligt brukar original vara godast i alla fall. Men helt klart intressant.

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…