Fortsätt till huvudinnehåll

Rådjursgem och Kronhjortsblock

Ibland hittar man vintriga/juliga saker även på sommaren. En loppis, utförsäljning, auktion och ibland i en helt vanlig affär där saker och ting inte nog är menat som saker helt till vinter/jul, men ändå för min tankar dit.

Efter tips från systern begav jag mig till Bookbinders Design i somras vid mitt Stockholmsbesök för att införskaffa helt ljuvliga små gem i form av små rådjur. Hittade där även ett sött litet block med en kronhjort på, egentligen inte juligt, men det blev det för mig. Blocket är just nu på villovägar, men jag hoppas det återfinns snart för där i finns små anteckningar om nya idéer till bland annat julbloggen =). Gemen har jag lite tips jag tänkte dela med mig om en annan dag. Brukar ni ha ögonen öppna året runt för saker till julen?

Foto: AnnaJanson

Bild: Bookbinders Design

Kommentarer

Helly sa…
Gemen var ju helt underbara. Det kan ju pigga upp vilken räkningshög som helst ;)
Söta gem, kul när man hittar något originellt.
Thereses jul sa…
Gud så fint! Är en riktigt sucker för kontors/papperssaker som fina anteckningsböcker, pennor osv, så det där ser ju verkligen ut som rena rama drömmen!

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…