Fortsätt till huvudinnehåll

Paketkalender - vara eller icke vara

Håller som bäst på att fundera på paketkalenderns vara eller icke vara till sonen som fyller 2år i december. Skulle vara riktigt roligt att göra en, men undra om inte jag skulle tycka det var roligare än sonen.Tror ändå att man kan få till lite julspänning för en två åring, eller vad tror ni? Fast han kanske kommer undra varför paketen tar slut efter julafton =). Ett annat förslag är att köra på ett paket varje advent, blir lite mindre men ändå något.

Om det blir en paketkalender med 24 små paket är det stor chans att Pixi julbox blir 10 små paket, lägger man till en box till har man 20 paket. Nya böcker behövs hemma hos oss, för jag tröttnar på de vi har, dock gör inte sonen det. Annars söker jag med ljus och lykta efter duplovagnar (som knappt verkar säljas längre) då sonen älskar att köra runt med sådana. En annan sak som han gillar är bilar och djur, så små fina bondgårdsdjur och en och annan bil skulle nog uppskattas med.

1. Pixi Julbox, finns bl.a hos Bokus
2. Söt lite kalv, finns hos Butik Djurteama.
3. Duplo vagn, har funnits hos Bricksaver shop.
4. Pixi Fordonbox, finns bl.a hos Bokus.

Tankarna runt utseendet på paketkalendern går just nu i små hemmavikta påsar uppsatta på ett snöre med klädnypor. Någon som vet var man får tag i billiga träklädnypor?

Kommentarer

Anonym sa…
Jag har en annan variant utan klädnypor men med en galge istället i min blogg;)
Kolla in på
www.suziettan.blogg.se

Kram suzi
Fina träklädnypor fann jag på Panduros hemsida. :)

Kramen
Ina

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…