Fortsätt till huvudinnehåll

Nya Pippi och Emil julmuggar

Förra året blev jag helt förälskade i Emil och Pippi julmuggarna från rörstrand och jag har en av varje i min ägo. Har i år sett fram emot och undrat över om det kommer nya och visst har det det! Årets pippi julmugg heter Pippis julklapp och Emil julmuggen heter Emil och soppskålen. Vid första anblick ser de ej speciellt juliga ut och jag är lite besviken, men är ändå lite nyfiken på att klämma och känna på dem. Åter står att se om de håller måttet. I oktober kommer de ut i affärerna och kommer kosta ca179kr.

Bild: Rörstrand
Vad tycker ni om årets muggar? Visst hade det kunnat vara lite mer rött på!?

Kommentarer

Nej dom såg inte speciellt juliga
Therese sa…
Åhhhh i fjol köpte jag pippi muggen och tänkte köpa årets med, men näe.... vart är allt det juliga?!?!?!
Och tack även för tipset om årgångspepparkakor, det visste jag inte ens att det fanns! KRAM
Therese sa…
Förresten, det var väl bär pippi fyllde år hon fick speldosan? Till jul skramlade barnen ju till en trumpet som hon fick om jag minns rätt... näe, nu blev jag besviken :-/
Nja.. desssa gillade jag inte tyvärr, eller jag gillar inte pippi-muggen, som du säger, vart är julen? Det är ändå deras julmuggar! Gillar dock emil-muggen lite, så söt med soppskålen å allt :) Nä, pippi-muggen var varkligen en besvikelse om man jämför med förra årets, den var ju helt underbar och den hann jag inte få tag på! Och jag som till och med samlar på dessa muggar haha :)

Förresten så har jag lagt ut receptet på polka-cookiesen :)
Anna Linda sa…
Håller med, de här var inte julfina. Är besviken på formen också. Var sugen på ett par från serien men de är så obalanserade i formen och obekväma att hålla i. Men du som har ett par, gillar du dem?
Anonym sa…
Jag gillar Pippi o Emil muggarna tycker dom påminner lite om Mumin muggar men dom är ju bara på 25 cl o Mumin är på 30 cl. Har själv alla av muggar av Pippi o Emil. 6 Pippi o & Emil muggar :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…