Årets muminjulmugg 2012

I år lanserar Arabia en fin mumin-julmugg och även juldekorationer i form av mini-muggar samt hängande Mumin och Lilla My-figurer. Den kommer finnas i affärerna från 1oktober till 31 december. Det går att läsa följande i pressläppet om mönstret:

Årets vintermugg berättar om när Muminpappans faster besöker familjen. Fastern tar tillfället i akt att lära upp familjen vad julen innebär och vilka julförberedelser som krävs. Detta är något som familjen egentligen är helt ointresserade av och har inte heller någon lust att börja julstöka. Ändå följer de fasterns instruktioner och börjar allehanda förberedelser. Pappan drar i väg till skogen för att leta upp en passande julgran. Han funderar: ”Om jag tar en liten gran alldeles i närheten av huset. Undra just om det då kan kallas för julgran?” På annat håll i skogen befinner sig Lilla My. Hon försöker sig på att förhindra en ren att ta sig fram och hoppas därmed kunna stoppa hela julen. När julafton väl kommer, smyger sig hela Muminfamiljen ner i källaren för att trots allt fira jul. Alla förberedselser har fått dem att bli så nyfikna på denna högtid. Men de kan ju inte visa detta för fastern, utan firar i stället i hemlighet!

Bild: Arabia

En riktigt fin julmugg tycker jag! Kanske är det pga av renen (känns om om jag börjat snöa in på renar i år). Hos mig blir det dock ingen då jag håller mig till Astrid Lindgrens julmuggarna från Rörstrand. Kanske en julklappstips till någon annan?

Kommentarer

Hej!
Välkommen tillbaka :-)

Vad fin muggen är! Och jag gillar din nya design. För visst är den ny, eller minns jag helt fel från förra året?
Emma sa…
Riktigt söt mugg! Den skulle man inte tacka nej till :)
Guud vad cute! Den vill jag ha haha :)
Sara sa…
Jag vet ett hem där den skulle passa;)
Johanna sa…
Det är verkligen en underbar mugg. en sån vill jag ha :)

Populära inlägg