Stjärngosse strut

Vad gör man om inga fina stjärngosse strutar i rätt storlek finnes? Jo man syr en egen. Det var i allafall vad min mor och syster gjorde idag efter att ha gett upp letandet efter en tyg stjärnstrut från företaget Oskar & Ellens. I farten blev det en till Jakob med, kanske kommer den till användning redan i morgon vid lussefirandet i kyrkan!?

Mor och syster använde sig av vitt filttyg som gjordes styvare med Vlieseline på baksidan. De sydde en strut utifrån huvudomfång längst ner (50 på Jakobs). Formar till nedre delen av struten med en sax. Stjärnorna är i gul filt och fastlimmade med allroundlim. Om det är små pojkar som Jakob är det att rekommendera små band att knyta fast struten för huvudbonad är ju inte alltid populärt =).

Bild: AnnaJanson

Kommentarer

jag gjorde en i papp till busungens första lucia - då var han tre månader. Blev tokfina foton. men den satt ju inte kvar på huvudet så värst länge. Men som sagt, fina bilder blev det...
Struten har jag kvar i scrapalbumet
lavendia sa…
Jag sydde en för några år sedan till en ca 6 månaders pojke. Jag fodrade den med vadderat tyg. Det blev också bra.
Anna sa…
Verkar som om det finns manga bra satt att gora stjarngossestrutar! Sag pa tv idag att de sma hade muddar for att struten skulle sitta fast, ocksa smart!

Populära inlägg