Fortsätt till huvudinnehåll

Luciamorgon på bästa sätt!

Har börjat denna Luciadag på bästa sätt med julkskinkesmörgås, lussekatt och julte med svt:s Luciamorgon på i bakgrunden. Men bäst av allt, sötaste sonen som stjärngosse och inget morgonstress för att ta mig till jobbet, utan lugnt och skönt med fina familjen! Underbart! Idag blir det till att fundera på om mer julpynt i hemmet eller ej. Jakob lyckades klättra upp i soffan själv igår och vidare upp på soffbordet så nu blir det ännu svårare att få ha saker ifred =).

Bild: AnnaJanson

Hur ska ni spendera Luciadagen? Blir det några luciatåg i er närhet? I eftermiddag presenteras vinnarna i min lilla jultävling, så missa inte det!

Kommentarer

Herrejösses vad söt!!!!

Önskar dig en fin Luciadag också! :)
Lusse Lelle, Lusse Lelle, 11 nätter före jul! Oj vad tiden går fort... Men de den sötaste stjärngossen! Underbar bild. Låter som ni haft den härligaste morgonen oxå. Hur gammal är din son? Min dotter är 13 månader och just klättra och stå bord är det roligaste just nu. För en månad sen vände jag ryggen till i 20 sekunder och då hittade jag henne på matbordet!! Klättrade före hon började gå... Precis som sin storebror. Jösses vad man springer... Så pynt är ju liksom svårt att ha under 1 meter. Hoppas du får en fin Lucia med många pepparkakor!
Amandas jul sa…
Vilken liten sötnos! :)

Jag har sett ett Luciatåg på skolan, och fått vräka i mig en massa glögg, pepparkakor och lussebullar. Känner mig nöjd trots att halva dagen knappt gått ;)
lavendia sa…
Hur var det, var du intresserad av en annorlunda julkrubba.? Jag gjorde en för många år sedan. Om du vill kan jag fotografera den o lägga den på min blogg?
Therese sa…
Men vilken mysig morgon! Jag såg också på SVTs Luciakonsert, men utan barn och med en liten stress för att jag skulle iväg till jobbet sedan. Men mysigt ändå, men din morgon låter ju fantastisk. :)
Sv: Ja, det är jättekul om du är med mig även på min nya adress. Bor ju inte i Göteborg längre. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Smällkarameller

Här är det snö och minusgrader ute på morgonen, inte helt fel för julkänslorna. Så jag fortsätter med de känslorna idag och presenterar ett riktigt klassiskt julpyssel - Smällkarameller, det julpysslet alla nog gjort som barn. För mig var det några år sedan sist och lite ringrostig var jag allt, därför gjorde jag en lite beskrivning till er kära läsare som kanske känner samma som jag. Som barn gjorde jag många julgranskarameller som fick hänga i min och mina syskonsgran. Jag tycker de är fina i granen, men även att hänga som dekoration te.x på ett skåp för att få lite extra julkänsla. Sen är det trevligt att stoppa i lite godis till julgransplundringen, kan bli så att man glömmer vad som är där i och tjungondag knut får man sig en överraskning.

 Du behöver silkespapper, bokmärke eller annan dekoration på, lim, sax, toarulle (eller annan stadga i mitten) samt snöre (som glömdes på bilden. Jag använde två halva ark silkespapper som läggs dubbelt. Vill man ha mer "krus" tar man…

Gör din egen julbock

Karolina på bloggen  It´s a house gjorde förra året sin egen julbock i granris. Super snygg att ha utanför dörren eller i trädgården. Har flera året varit på väg att köpa en på julmarknader, men aldrig fått tummen ur. I år blir jag extra sugen och jag vet att vår lilla julmarknad i Strömsberg brukar ha granbockar, för tyvärr finns nog inte tiden eller energi att fixa en själv. För er som funderar på att göra en egen, klicka på bilden så kommer du till Karolinas beskrivning.


Vika papperspåse

jag har varit hemma hos mina föräldrar en sväng. Min mor ska ha julpyssel på jobbet på måndag och de ska bland annat vika papperspåsar, så vi gjorde några modeller =). Papperspåsar är perfekt att ha och stoppa godis, julklappar, kakor mm runt jul och ge bort. Storlek kan förändras i oändlighet, du bestämmer. Vi vek två olika sorters påsar; den första behöver man papper (använde oss av lite tjockare julklappspapper), (sax) och lim (påsen i beskrivningen är gjort utifrån ett pappersark i A4 storlek). Till den andra sorten behövs ett valfritt stort paket att vika utifrån, papper, (sax) och lim. Vill man tänka på miljön kan man återanvända gammalt julklappspapper eller tidningspapper.

Foto: AnnaJanson1. Pappersark i A4 storlek. 2-4. Vik in kortsidorna så att de överlappar varandra och limma ihop. 5. Vik upp ena sidan där botten ska vara, tänk på att botten blir ungefär hälften av det du viker upp. 6-7. Vik enligt bilden. 8. När du vikt ihop botten limma ihop med limstift. 9. Påsen är kla…