lördag 3 december 2011

Chokladmousse

Choklad mousse kan vara en bra dessert under julen och går att göra julig på olika sätt. Smaksätta den med någon julig smak eller ha ex apelsin eller krossade polkagrisar som tillbehör.
Ett tips för att lyckas med chokladmoussen är att ta 1/5 av grädden och blanda med äggulorna och blanda grädd-äggröran med chokladen. Blandar man äggulan med chokladen direkt är det lätt att moussen blir lite grynig.

Senaste gången min man gjorde chokladmousse gjordes det utifrån ett recept från Arla, se recept nedan. Lite apelsinbitar på gjorde den lite mer vintrig/julig. Nästa gång blir det att pröva med lite mintsmak i och krossade polkagrisar över.

Bild: AnnaJanson


Chokladmousse

4 port

2 dl Arla® vispgrädde
2 st äggulor
100 g mörk choklad

Bränd mandel:
1/2 dl mandel
3/4 dl socker
1 tsk strimlat apelsinskal

Gör så här

Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt). Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i 4 portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen minst en timme.

1 kommentar:

Therese sa...

Mmm, det är så gott med chokladmousse! :)
Sv: Tack! Ja, det var väldigt mysigt att fira med så gott julbord.