måndag 20 december 2010

4 dagar till julafton

Bara fyra dagar kvar till julafton nu och början på julhelgen! Här växer julstämningen starkare dag för dag. I lördags åt vi risgrynsgröt och igår kom granen in. Älskar att sitta och titta på julgranen, den är så stämningsfull! När vi gjorde risgrynsgröt passade vi på att göra mycket gröt, perfekt att värma andra dagar samt att göra massa gott av, ex risalamalta. I helgen prövade vi även på att göra saffranspannkaka av en del risgrynsgröt. Saffranspannkakan gjordes efter Leila Lindholms recept som finns på recept.nu , klicka HÄR för att se receptet. Det blev riktigt gott och rekommenderas starkt! Vi hade grädde och Hjortronsylt till =).

Foto: AnnaJanson

Ps. Missal inte Jul med Ernst kl 20.00 i tv4 idag! Jag ska titta!

4 kommentarer:

Amandas jul sa...

Låter riktigt mumsigt med saffranspannkaka! Kanske man ska prova :)

Hanneles jul-paradis sa...

Vi har också ätit risgrynsgröt :)

Ellen sa...

Spänande! Jag älskar risgrynsgröt och saffran så detta kanske skulle passa mig! Men det ända jag tänker på är att det borde bli lite konstig konsistens eftersom den är gjort på gröt... Men jag kanske har helt fel!

Hem och Lycka sa...

Har också testat den, vansinnigt god! Kanske månne en liten som sett världens ljus hos dig nu vid det här laget..

God jul!

kram

Julen 2018

Julen på bloggen kom av sig lite, men inte i själva livet som tur är! Det fanns helt enkelt inte tid att skriva så mycket i december mellan ...