fredag 19 november 2010

Lingonmousse

Jag gjorde blåbärsmousse igår och prövade då även att lägga i lite lingon i lite av smeten istället för blåbär. Receptet var lätt att göra och resultatet blev gott ihop med pepparkakor (såklart Annas köpepepparkakor)! Finns några andra recept som är mer anpassade till lingon, men det här blev lite syrligt och gott istället för sött med detta recept. Gillar man mer sött kan man säkert öka florsockret. Moussen la jag i ljuskoppar från IKEA (Galej), de är perfekt till små desserter!

Lingonmousse (12 miniglas)
6 gelatinblad
225–250 g lingon
3 äggulor
1 dl florsocker
2 dl Arla Ko® gräddfil
3 dl Arla Ko® vispgrädde

Foto: AnnaJanson

Inga kommentarer:

Julen 2018

Julen på bloggen kom av sig lite, men inte i själva livet som tur är! Det fanns helt enkelt inte tid att skriva så mycket i december mellan ...