tisdag 23 november 2010

Azalea

Azalea är en fin och elegant julblomma. Tyvärr är den lite svårt att sköta enligt mina erfarenheter andra jular, men i år har jag bestämt mig för att lyckas! I helgen fick vi en fin vit av några vänner och den ska leva länge är planen. Får nog bli att den står i köket eller sovrummet så den inte glöms bort =). Enligt blomsterlandet ska man vattna en normalstor Azalea (krukstorlek 12-13cm) med en dl vatten varje dag och kontrollera efter en stund att inget vatten står kvar i krukan. Om jorden är våt hoppar du över en dag att vattna. Den behöver i stort sett inget ljus, då den redan lagrat ljus. Direkt elementvärme ska undvikas. Nu återstår att se om jag lyckas eller ej. Vad tror ni, kommer jag klara det? =)

Foto: AnnaJanson

6 kommentarer:

Maries Pyssel och Jul sa...

De är fina men jag håller med om att de är lite svåra.

Fridolin sa...

Jag älskar azaleor. Så himla fina! Själv brukar jag doppa mina fylld diskho var tredje dag och sedan låta dem rinna av lite innan jag ställer dem i krukan igen. Det brukar fungera bra om man inte har det supervarmt inomhus för då behöver man nog slå på lite extra ändå.

Julflickan sa...

Håller mina tummar för att du lyckas! De är så fina! :)

Erika sa...

Lycka till! Jag tror du klarar det galant! Nu har du nått att göra när du går hemma iaf :)

Emelie - Jul i Tomteverkstan sa...

sv: Tack så jättemycket! :) Och tack för tipset, det var ett riktigt fint tyg :)

♥ Hannele sa...

du lyckas, om du droppar azalean rejält med vatten och låter rinna, element klarar de också.

Julen 2018

Julen på bloggen kom av sig lite, men inte i själva livet som tur är! Det fanns helt enkelt inte tid att skriva så mycket i december mellan ...