Jul på Tjolöholms slott

Igår var jag och Micke en sväng på Tjolöholms julmarknad. Vi lyckades pricka in ett besök mellan alla regnskurar de senaste dagarna, till och med solen tittade fram. Tyvärr var vi inte de enda som lyckades pricka in det fina vädret utan det var lite för mycket folk för våran smak när vi kom. Men efter att ha gått runt slottet en stund och sedan gått in och fikat glesade det och det blev då riktigt mysigt med härlig julstämning. Ännu mer mysigt blev det efter mörkret kom. Vi hittade lite smått och gott och provsmakade lite välmycket kanske med tanke på svininfluensan =). Kan rekommendera er att köpa enbärsmust, det är ungefär som vanlig julmust men med lite annorlunda smak. Hittade även rostade salta mandlar som är en annan favorit. Summa kardemumma: Efter att det tunnat ut lite med folk kan jag nog säga att det är en av de bättre julmarkander jag varit på de senaste åren. Mycket mat och annat gott att köpa som jag tycker är roligare än att köpa prynadsaker och liknande.

Foto: AnnaJanson

Det är inte svårt att drömma sig bort när man går inne på slottet om att fira en mysig jul där. Vilken julstämning man skulle kunna få till i det huset om man bodde där!

Kommentarer

hej hej alla! Åh jag ÄLSKAR Julen=) Har börjat göra det mer och mer nu på slutet allteftersom barnen blir äldre...

Jag har suttit och gått igenom fjolårets bilder från allt julstök och pyssel och jag blir SÅ inspirerad!

Igår var jag och storhandlade inför jul, alltså ljus, växter, servetter, presentpapper osv osv. Sedan på kvällen slog jag in massa paket. UNDERBART!
Jag har börjat blogga massa om julen. Lägger ut massa inspirationsinlägg/bilder varje dag bla från förra julen men även allt nytt! Missa inte det!

Ikväll ska jag och sonen baka saffransbiscotti=)

Kram från mig!
http://erica.myshowroom.se/
Hanneles jul sa…
På julmarkand har vi aldrig varit där.
a-k sa…
Fick samma känsla av att har jag inte fått den ännu så lär jag få den nu av allt provsmakande, svininfuensan alltså ;-)

Det vore verkligen en dröm att få tillbringa en kväll och natt i det slottet.

Populära inlägg