torsdag 22 oktober 2009

Nötchokladhjärtan

Hitta en ny juligare variant av goda nötchokladrutor i Hus och hem förra året. Inget nytt i smeten (samma recept som i sju sorters kakor), men de var formade/utstansade som hjärtan vilket gör kakorna lite mer juliga.

Foto: AnnaJanson

Nöthjärtan

1 1/4dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100g smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering
1 1/2 dl (100g) hasselnötter eller sötmandel.

Blanda mjölet med bakpulvret. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, kakao och vaniljsocker (sikta i torrvarorna för att slippa klumpar). Rör i mjölblandningen. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt som är ca 25x35cm. Strö över grovt hackade nötter eller mandlar.
Grädda ca15min mitt i ugnen. Använd ett pepparkakshjärtmått för att stansa ut hjärtan. Kantbitar är perfekt att smula ner, frysa in och sedan ha på glassen!

4 kommentarer:

Hanneles jul sa...

Söta, ska nog försöka testa.

Hanneles jul sa...

Söta, ska nog försöka testa.

En riktig jul sa...

Ååå vilket bra recept! Måste jag testa!

Fridolin sa...

Mmm, älskade när mamma bakade rutorna när vi var små och hjärtan kan ju bara smaka bättre...

Teadventskalendern 2017

Det blev en teadventskalender i år igen, för femte året om jag räknat rätt och från Nabo precis som tidigare. Varför ändra något som jag va...