Julgran

En inne julgran kan se ut på många sätt. Den kan vara klassisk, trendig, fräck osv. Det kan vara olika färgteman som vitt eller rött. Hur sin din dröm julgran ut? Vad tycker du om för julgranspynt? Vad har du för julgransfot och matta?

Min gran fick komma in för en vecka sedan då vi hade julfest för några vänner. Det blev en liten iår som först var tänkt att klippas ner och bli en krans, men det ändrades. Lite sne och mindre jämn, men charmig! Jag tycker bäst om vår klassiska svenska gran som innegran. Visserligen kan en kungsgran var stor, fin och pampig, men en vanlig lite halv glesgran är för mig det bästa!

Foto: AnnaJanson. Årets julgran, enkelt klädd med röda kulor och ljus.

Köpte förra året en röd julgransfot från Design House Stockholm som jag trivs mycket bra med! Dock var det lite problem att få årets gran som hade en liten stam att stå snyggt. Förra årets julgransmatta i juteväv fick stanna kvar i lådan i år.

Foto: AnnaJanson. Förra årets julgran.

Jag tycker om klassiskt pynt. Röda glaskulor är ett måste och rött tema, men sen kan det variera lite. När jag var i London för flera år sedan köpte jag en tomte i trä som är i storlek som en julgranskula, ångrar nu i efter hand att jag ej köpte fler då det hade varit snyggt i granen. Maileg gör även snygga saker till granen, förra året inhandlades en liten julgranssoldat. Små välgjorda halmsaker är heller inte fel i granen. Pappersstjärnorna som jag skrev om för flera veckor sedan tror jag också skulle passa mycket bra i julgranen!

Foto: AnnaJanson. Fin tomte att hänga i granen. Köpt i London.

Foto: AnnaJanson. Maileg soldat. Finns att köpa på flertal inrdningsshopar på nätet. Min är inhandlad på kvarnbyjulmarknad förra året.

Kommentarer

Anonym sa…
Kom precis hem med en liten lagom stor gran. I år blir det kulor i silver med röda upphängningsband! Och lampor såklart! Så juligt och stämningsfullt det blir så fort man plockar in en gran i huset!

Kram
/Johanna
Anonym sa…
Vår gran kom in redan förra helgen. Och jag har - precis som i fjol - vitt/svart och silver i granen.

Jag gillar att variera lite. Men fjolårets blev så fin så det blev samma iår.

Populära inlägg