Glögg drickandet har börjat hos mig, men jag känner inte samma sug som
vanligt efter det. Har iallafall börjat på första av två flaskor från
Kiviks musteri som inhandlades i somras vid Skåne besöket. Inga årets
nyheter med andra ord, men nytt för mig. Det var äppelglöggen med
apelsin saffran som intogs. Det var riktigt god, lite sådär lagom
glöggkryddig så här början av säsongen. Rekommenderas verkligen om man som jag gillar ljus äppelglögg. Har även en Hallonglögg med
kardemumma som väntar i skåpet.
|
Foto: AnnaJanson |
|
Bild: Årgångsglögg 2012 Ingefära Yuzu från Blossa |
|
|
Vad finns det mer för glögg i år då. Jo, både många gamla favoriter och nyheter och vad som är vad är svårt att hålla reda på då utbudet hela tiden ökar. Ingen har väl missat att Blossas årgångssmak är Ingefära Yuzu, låter spännande, men inget jag kommer pröva då jag håller mig till lättvinsglögg. Kanske kan få pröva en lättvinsglögg med citrus och ingefära nästa år, vem vet!? Kanske blir till att pröva Blossas alkoholfria glögg istället.
|
Bild: Halon & Lakrits glögg
från Saturnus
|
Har hört mycket gott om Saturnus God Jul glögg, så den åker upp på årets glöggprövar lista i år. Även deras Hallon& lakrits glögg låter spännande och kommer troligtvis inhandlas. Missade även Saturnus Choklad glögg förra året och choklad och glögg brukar vara bra kombo så finns tid, utökas nog förrådet =).
|
Bild: KRAV Glögg | | | | | | | | | | |
|
Sen har vi Herrljunga som efter en omröstning vad svenskar vill se för smak på glöggen gjort en glögg med pepparkakssmak även med lingon. Borde nog prövas, men enligt mig hör pepparkakan till vid sidan om istället för i en glögg. Gillar ju KRAV och ekologiskt så Herrljunga KRAV glögg får nog också höra till de glögger jag är nyfiken på.
Kommer säkert tillkomma fler intressanta glögger, brukar ex finnas mindre märken på marknader och d.y. och säkerligen kommer jag skriva om de olika glögger jag prövar i höst och under julen här på bloggen så håll utkik.
Kommentarer
Saturnus whiskeyglögg (lättglögg med whiskeyton) var underbar - det känns helt klart som att de är de som har bäst koll på hur man gör lättglögg.
Jag tycker att alla "konstiga" smaker är roliga - men det är mer en hösthobby. Så fort advent är passerad så är det vanlig äkta glögg som gäller...
(Även att jag egentligen inte ens gillar hjortron!) ;)
Kram Suzi www.suziettan.blogg.se