Glögg 2012


 Glögg drickandet har börjat hos mig, men jag känner inte samma sug som vanligt efter det. Har iallafall börjat på första av två flaskor från Kiviks musteri som inhandlades i somras vid Skåne besöket. Inga årets nyheter med andra ord, men nytt för mig. Det var äppelglöggen med apelsin saffran som intogs. Det var riktigt god, lite sådär lagom glöggkryddig så här början av säsongen. Rekommenderas verkligen om man som jag gillar ljus äppelglögg. Har även en Hallonglögg med kardemumma som väntar i skåpet.

Foto: AnnaJanson
Bild: Årgångsglögg 2012 Ingefära Yuzu från Blossa


Vad finns det mer för glögg i år då. Jo, både många gamla favoriter och nyheter och vad som är vad är svårt att hålla reda på då utbudet hela tiden ökar. Ingen har väl missat att Blossas årgångssmak är  Ingefära Yuzu, låter spännande, men inget jag kommer pröva då jag håller mig till lättvinsglögg. Kanske kan få pröva en lättvinsglögg med citrus och ingefära nästa år, vem vet!? Kanske blir till att pröva Blossas alkoholfria glögg istället.
Bild: God Jul Glögg från SaturnusBild: Halon & Lakrits glögg
från Saturnus

Har hört mycket gott om Saturnus God Jul glögg, så den åker upp på årets glöggprövar lista i år. Även deras Hallon& lakrits glögg låter spännande och kommer troligtvis inhandlas. Missade även Saturnus Choklad glögg förra året och choklad och glögg brukar vara bra kombo så finns tid, utökas nog förrådet =).


Bild: KRAV Glögg          
Bild: Pepparkaks& Lingon Glögg från Herrljunga
 Sen har vi Herrljunga som efter en omröstning vad svenskar vill se för smak på glöggen gjort en glögg med pepparkakssmak även med lingon. Borde nog prövas, men enligt mig hör pepparkakan till vid sidan om istället för i en glögg. Gillar ju KRAV och ekologiskt så Herrljunga KRAV glögg får nog också höra till de glögger jag är nyfiken på.

Kommer säkert tillkomma fler intressanta glögger, brukar ex finnas mindre märken på marknader och d.y.  och säkerligen kommer jag skriva om de olika glögger jag prövar i höst och under julen här på bloggen så håll utkik.Kommentarer

Thereses jul sa…
Hallonkardemummaglöggen provade jag förra året och den var väldigt god om jag inte minns fel. Ganska så söt, men kombinationen hallon/kardemumma var det inte helt fel på!
Chokladglögg har jag lite svårt för. Tyvärr, för jag har hur mycket som helst haha!

Saturnus whiskeyglögg (lättglögg med whiskeyton) var underbar - det känns helt klart som att de är de som har bäst koll på hur man gör lättglögg.

Jag tycker att alla "konstiga" smaker är roliga - men det är mer en hösthobby. Så fort advent är passerad så är det vanlig äkta glögg som gäller...

Kamilla sa…
Jag måste testa den där hallon-lakrits glöggen från saturnus. Här har vi druckit några flaskor redan, glöggberoendet är stooort :)
Anna sa…
Hej Anna! väldigt roligt att hitta din sida... jag är en extrem julälskare.. och jag trodde att jag var den enda som ville börja pröva glögg redan nu men jag ser att jagär i gott sällskap
Anonym sa…
Hjortronglöggen är min klara favorit!
(Även att jag egentligen inte ens gillar hjortron!) ;)

Kram Suzi www.suziettan.blogg.se
Herrljungas lingon och pepparkaksglögg är god, men den smakar inte pepparkaka, bara lingonsaft :)
Helly sa…
Wow, vilket test. Jag har faktiskt bara hållt mig till Blossas 12.a. Vet inte varför, men inte så sugen på att testa fler eller andra. Vet liksom att jag bara vill ha Blossas Starkvin så då känns det nästan som att gå över ån, om du förstår. Eller... lite kan man ju testa... vi får se :)

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller