Havrekakor

Bakade igår Havrekakor med choklad, nötter och kokos efter recept i boken Vinterns söta. Boken tipsade jag om förra året och är ett bra julklappstips till den som tycker om att baka kakor och göra godis. Kakorna är mycket goda, känns lite vintriga och är lätta att göra. Ett tips är att lägga några kakor i en fin påse och lägga i en julkorg att ge bort eller ihop med lite julte som present vid glöggfesterna och advetnsfika framöver.

Foto: AnnaJanson

Havrekakor med choklad, nötter och kokos
ca24 kakor
200g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
½ tsk bikarbonat
7 dl havregryn
1 dl hackad mörk choklad
1 dl hackade valfria nötter
2 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, choklad, nötter och kokos. Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. grädda kakorna i ugnen ca 15 minuter. kakorna ska fortfarande vara mjuka när de tas ut ur ugnen. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

Kommentarer

Sofie sa…
Vad gott det låter! Detta vill jag testa. =) Vad fina kakorna på bilden blev - det är såå snygg med cellofan tycker jag!
Anonym sa…
Låter ju jättegott :)
Anna sa…
Håller med dig Sofie om cellofan
--> är ett bra tips att snygga til mycket! Har märkt att kakorna blev ganska stora, så man kan med fördel göra dem lite mindre.

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller