Apelsintryffel
Apelsintryffel
Bild: Arla
Ingredienser 24 st
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad
rivet skal av 1/2 apelsin
2 msk konjak eller citruslikör
Mandeltäcke:
100 g mandelmassa
några droppar röd karamellfärg
silverkulor av socker
Gör så här
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i apelsinskal och konjak. Arbeta mandelmassan mjuk och droppa i karamellfärg. Knåda den tills färgen blir jämn och fin. Kavla ut mandelmassan (går bra på en skärbräda av plast) så att den täcker botten i en aluminiumform, ca 10 x 17 cm. Tryck ner den i botten på formen. Häll över chokladen. Låt den stelna i kylen minst 3 tim. Stjälp upp tryffeln och skär den i bitar med en vass kniv. Dekorera med silverkulor. Förvara kallt.
Kommentarer
Kram/Annika
och tittade på dom för någon timme sen och funderade på om jag skulle ta och göra dom iår eller inte. Men nu får jag väll göra det då.