En hederlig jul med Knyckertz

Årets jultvkalender på svt heter "En hederlig jul med Knyckertz" och handlar om samma tjuvfamilj som i böckerna om familjen Knyckertz som är skrivna av Anders Sparring och Per Gustavsson. Familjen Knyckertz är en kriminell familj med mamma Fia, pappa Bove, lillasyster Ellen och Ture. I familjen gillar man att tjuva och ljuga, ja alla utom Ture som inte riktigt håller med på den punkten. 

När jag fick höra om kalendern i våras och att det redan fanns böcker om familjen Knyckertz började vi låna dem på biblioteket och är nu inne på de sista böckerna. 6åringen och 8åringen i familjen gillar böckerna om familjen Knyckertz och liknar tvkalendern böckerna kommer det nog bli uppskattat här. Böckerna innehåller en hel del tokigheter, men även att våga stå upp för det man tycker är rätt precis som Ture gör. Det är en del ordlek i boken som gör det roligt att läsa även för vuxna, pröva exempelvis att säga deras grannes namn fort, eller att Ellen egentligen heter Kriminellen, så jag kommer säkert fastna med. I rollerna ser vi bland annat David Sundin som pappa Bove och Gizem Erdogan som var med i serien Kalifat. 


Foto: Eva Edsjö/SVT

Så dagens tips till er som har barn, börja låna böckerna på biblioteket och läs om familjen Knyckertz! och börja bekanta er med dem! 

Foto: Annasjul


De fem böcker som finns om Familjen Knyckertz är; Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen, Familjen Knyckertz och guld-diamanten, Familjen Knyckertz och snutjakten, Familjen Knyckertz och Ismans hemlighet och familjen Knyckertz och gipsskattens hemlighet. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller