Lakrits + choklad = ljuvligt!

Choklad och lakrits är goda var och en för sig och fantastiska tillsammans tycker jag. Så då blir det ganska självklart att Hauptlakrits är en favorit hos mig. Jag är dock inte lika förtjust i deras rejält salta salmiak godisar som de fokuserat mer på sista tiden, men jag har fått en hint om hos min favorit lakritsbutik att det ska komma jul/vinter lakrits som är mer åt det gamla hållet. Har fått provsmaka en av deras klassiker chokladlakrits med pepparkakssmak i ny tappning och den gjorde mig inte besviken. 

Från och med idag går det att köpa Haupts nya jullakrits och kalender i webbutiken. De nya sorterna heter; ho ho ho, Merrry Christmas och Ya filthy animal. Ho ho ho är nog den jag är mest nyfiken på, guld metallic i färgen och är saltlakrits med vitchoklad, smaksatt med saffranssirap och frystorkade lingon. Merry Christmas är en ny variant av deras God Jul (salt lakrits, vit choklad och julkryddor (pepparkakssmak) och nu med tillägg pepparkakscrumble. Mörkvinröd metallic till färgen. Den sista heter Ya filthy animal och innehåller en varningstext då det är mycket lakrits i och det kan höja blodtryck och paja magen, den ni är rejällt med lakrits! Den är fint grönmetallic i färgen. Den är jag dock lite tveksam till, men smaka vore kul att göra! Den innehåller saltlakrits med mjölkchoklad och en gnutta mörkchoklad, lakrits granulat och lite salmiak. En intensiv lakrits helt enkelt!


Deras julkalender finns också att köpa nu och innehåller 350g lakrits. 2-4 bitar lakrits varje dag med illustration på varje lucka som ger ledtråd vad som döljer sig inuti. Riktigt snyggt med bilderna på luckorna!

Bild: Haupt Lakrits


Bild: Haupt Lakrits

Så med detta första inlägg om julen 2021 kan vi nog säga att bloggsäsongen är startad? Eller vad säger ni? Förra året blev det inte så mycket här, utan hängde mer på instagram som är lite lättare och smidigare när man ej har så mycket tid. Hur det blir i år får vi se, men lite blir det nog för recept är smidigare att skriva här och även om det är mer man vill berätta än vad som rymmer en bild med text. 

Vi ses och God ny julsäsong!

Kommentarer

Roligt att du är tillbaka! De där bitarna låter riktigt goda... om det inte varit lakrits i, haha!

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller