Den god gröna julen - receptboken för dig som vill ha mer vegetariskt.

 - recensionsex. - 
Jag har fått tillfälle att recensera Karoline Jönssons nya receptbok Den goda gröna julen. För den som vill ha lite ny inspiration för ett grönare julbord och även mer vegetariska recept under vintern rekommenderar jag att köpa boken. Många trevliga recept, där jag har många på min att pröva lista just nu. Första kapitlet heter Vintermat där Karoline som skrivit boken tar upp basvaror i hennes vegetariska skafferi, samt råvaror i säsong och julenssmaker. En bra liten genomgång om man sedan innan inte helt är hemma i det vegetariska köket.

Foto: Annajanson
Sedan följer kapiteln om bakning, drycker, julbordet och mellandagsmat. Jag älskar när receptböcker har med recept för mellandagarna! Dels att få lite tips, men även kul när dessa underbara dagar får lite extra uppmärksamhet. Kålpuddingen och krossade potatisar med chili- och saffransaioli är två recept som står högt upp på att göra listan i mellandagarna.

Foto: Annajanson
I boken finns även lite pysseltips som kransar, girlanger av citrusskal utspridda vilket ger boken lite mer härlig julinspiration.

En väl värd bok att ha i sin recepthylla. Älskar alla fina bilder som ger inspiration. Iallfall jag blir glad av att bläddra i böcker med vackra bilder!


Kommentarer

Anonym sa…
Önskar dig en riktigt GOD JUL!!

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller