Räven och tomten av Astrid Lindgren

Räven och tomten är en Astrid Lindgren bok som först i år getts ut på svenska. Boken skrevs av Astrid på 60-taletoch är en tolkning av diktverket "Räven och tomten" av Karl-Erik Forsslund. Boken som getts ut nu är illustrerad av Eva Eriksson.

"Berättelsen utspelar sig på landet, där Mickel räv smyger sig fram till gården där människorna bor. Inte märker de att han kommer tassande men gårdstomten ser räven. Nu får hönorna se upp, det är dem räven suktar efter. Men tomten håller vakt, och han blidkar den hungriga räven och delar med sig av gröten, som barnen satt ut. Låt bli våra höns! förmanar tomten. Och räven kanske bara nöjer sig med gröten ..."

Foto: Annajanson
Jag har köpt boken för att ha med den i den tänkta adventskalendern till barnen som kommer vara en blandning av små paket, ätbart och saker att göra. Har läst igenom boken och tittat i den och tycker att det är en mysig liten saga. Kommer passa 2,5åringen och 4,5 åringen bra och 7åringen kommer nog vilja lyssna med. Ser fram emot att få läsa boken för dem i december.

Foto: Annajanson
Foto: Annajanson
Jag gillar även att illustrationerna andas nutid samtidigt som den lilla gammaldagstomten finns med. Känns ganska ovanligt känns det som att ha en tomten med i en modernt illustrerad saga.

 

Kommentarer

En jättemysig bok, och så fina illustrationer!

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller