Annas Jul 10 år!

I år är det tio år sedan jag började skriva på denna julblogg. I slutet av oktober skrev jag det första blogginläggen, om man nu kan kalla det blogg inlägg med endast några få tader text. Mer blev det först i november. På tio år har det hänt ganska mycket både inom julbloggarna och för mig privat.

När jag startade att skriva julblogg fanns det få julbloggar, men efter hand har det ökat och nu är det många. Så pass många att jag för länge sedan gett upp att följa stora delar av alla julbloggarna som jag gjorde i början. Har inte ens koll på hur många det finns längre. Mycket beror även på att tiden som läggs på bloggen idag minskat ganska mycket senaste åren och med det även antal besökare. För som nog det flesta vet, ju fler bra blogginlägg desto fler besökare.

Hur började det då? Jultok som jag alltid varit så googlar jag alltid mycket på julnyheter och tror det var 2006 jag snubblade in på den för mig första julbloggen (www.mimmisjul.blogspot.com). Året där på tänkte jag att jag med kunde ha något att komma med, inspirera andra och skriva av mig om min jullängtan. Så föddes www.annasjul.blogspot.com , som förra äret fick en renare adress, www.annasjul.se .

Då bodde jag i Göteborg och var nyutbildad sjuksköterska med all tid i världen efter arbetsdagens slut (ja vad gjorde man egentligen med all tid innan man fick barn?). Idag bor jag i Jönköping, arbetar som distriktssköterska och har tre barn under sju år. Som sagt, ganska mycket har hänt.

Fast några saker ändras inte, fascinationen för julen försvinner nog aldrig, Lussekatter är fortfarande en favorit, Lantlivs julnummer är fortfarande de bästa, de röda julgranskulorna har ofta haft en centralplats i granen, likaså min stora pappersstjärna som hängt i alla vardagsrum (tredje bostaden sedan bloggen startades) senaste tio åren. Älskar fortfarande att lägga ner tid på paketinslagningen. Använder fortfarande samma köttbullsrecept och pepparkaksmuffinsen bakas istort sett varje år. Sen har det även kommit in nya saker i bloggen, exempelvis har ni säkert märkt av mitt växande miljöintresse de senaste åren? Ett annat är att julbloggandet har börjat tidigare och tidigare för barje år...

Årets julnummer från lantliv. Lika bra som alltid. Foto: annajanson

De mest besökta blogginläggen handlar ofta om pyssel, ett exempel är min beskrivning på att vika en egen liten papperspåse som varit välbesökt. Klicka HÄR för att komma till beskrivningen.

Ett av de mest väl kommenterade blogginlägget var när jag beskrev en julgalning, klicka HÄR för att komma dit. Känner ni igen er?

En bra med en julblogg är att det blir en liten dagbok av olika jular. Flera recept som finns på bloggen är favoriter. Perfekt att alltid ha med sig och lätt leta fram var man än är. 

Om ni har någon favorit av blogginnehållet skulle det glädja mig om du ville skriva en kommentar till inlägget. Är det något ni saknar som fanns förut? Något ni vill se mer av? Något ni undrar?

Hade detta varit en storblogg med massa erbjudande hade det nog kommit en tävling här, men det är det inte så här säger jag hej och tack för idag! Tack för att du följer mig här!

Kommentarer

Marlene S B sa…
Grattis till 10 år! Hoppas det blir minst 10 år till! Har inget enskilt favoritinlägg, men det jag gillar mest med din blogg är miljöprofilen, behövs verkligen med tanke på alla som visar nya varor. Inte minst som påminnelse för mig själv ;-)
Annie sa…
Jag gillar julpyssel och allt som man kan göra själv! Sedan håller jag med om att det är jättekul att ha julbloggen som en dagbok och kunna titta tillbaka på tidigare julfirande:) Jag kan sitta i flera timmar och läsa tidigare inlägg jag har skrivit, haha!

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller