Snart snart snart.....

Efter att förra årets december kantats av maginfluensa, säsongsinfluensa och ryggont i familjen satsar jag för fullt att vi denna julen ska ta igen va vi missade förra. Det har god potiential att bli så har jag börjat upptäcka. Jag har nyligen upptäckt att Jul på Skansen öppnar en vecka tidigare än jag trodde och sammanfaller då med ett planerat besök i huvudstaden. Skansens julmarknad har varit en julmarknad jag velat besöka länge. För snart fem år sedan hade vi en julbloggsträff där då vi fick följa med runt på skansen och förberedelser innan julmarknaden öppnade dan efter. Det verkade så genuint, traditionellt och okommersiellt, något som lockar mig. En annan sak är att barnens luciatåg med deras kör inte sammanfaller med min lokala favoritjulmarknad några hundra meter bort från där jag bor. Hurra för det! Sen hoppas jag på lite långledigt i juldagarna, vilket jag ser fram emot ihop med familjen. Bara vara utan massa måsten, ja så gått det går med tre vilda barn. Ja som ni märker, potentialen finns där för en helt underbar december och fram tills dess ska det jobbas upp lite härlig julstämning så att vi myser oss igenom hela december. Eller vad säger ni?

Jag har redan börjat hitta inspiration för julen både när det gäller julpyssel, inredning, julklappstips, paketinslagning, bak och matlagning och gärna då med en lite miljövänliga drag.  Jag hoppas bara tiden finns i höst att dela med mig om allt som rör sig huvudet gällande julen mellan jobb och förskeolelämningar och umgänge med familj och vänner och att mitt tålamod överlever en långsam dator. Hoppas du hänger på i min uppladdning i år med! Tillsammans skapar vi stämningen som varar ända fram till påska!

Foto: Annajanson
Ps. Jo det har redan inhandlats lite julte. Blir lätt så när man en regning sommarkväll sitter och slösurfar jul och hamnar hos trevliga teadventskalendern.


Kommentarer

Oj, är det verkligen fem år sedan julbloggsträffen? Det känns mycket kortare än så. Det känns som att det är dags för en ny snart.

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller