Schyssta chokladkalendrar

Nu är det mindre än 1 månad till första december, tiden bara rinner på. Jag har funderat lite på chokladkalenderns vara eller inte vara. Får väl se hur det blir på den fronten för min del, men tänkte iallfall dela med mig lite av några schyssta alternativ. För visst vill vi vara snälla både mot människa och natur i jul!? Ekologiskt och nötfritt har jag ej hittat någon kalender, men ett tips om du vill ha det är att köpa chokladkakor från malmöchokladfabrik och bryta till mindre bitar och göra till en egen chokladkalender (obs - flera av deras chokladkakor är svårt att bryta i precis llika stora bitar).

  • Chokladfabriken - 24 ekologiska chokladbitar att räkna ned till julen med. Finns både i en barnvariant (eller vuxen ) med mjälkchoklad och en lite mer vuxenvariant med mörkchoklad.

Bild: Chokladfabriken

  • Divine Chocolate: 24 fairtrade chokladhjärtan i kalendern. Ett mjölkchokladhjärta varje dag i december till julafton.
Bild: Divine chocolate


  •  Österlenchoklad - Schysst producerad choklad med smaksättningar utan tillsatser. Lokalaråvaror använts så långt det går. 
Bild: Österlenchoklad

  •  Moo Free - Ekologisk mjölkfri chokladkalender.
Bild: Lapland Eco Store

  •  Summerbird - Har en lite större chokladkalender, se bild men även två vanliga, en vuxen variant och en barnvariant. Där alla tre kalendrar innehåller smaksatt choklad. Ekologisk choklad.

    Bild: Summerbird  

Kommentarer

Den från chokladfabriken har jag haft nåt år till barnen. Men det är väldigt stora chokladbitar aå de skulle kunna delas på två
Anna sa…
Bra tips Victoria! alltid bra när någon testat innan och kan ge lite recension!
Helena Lyth sa…
Vilka fina chokladkalendrar. Nåt annat än de där man fick som barn ;)

KRAM!

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller