Julklappspapper 2016

Som vanligt levererar Lagerhaus när det gäller inslagningspapper till jul. De två jag laddat upp med är båda där ifrån och jag gillar skarpt att de är miljömärkta med EU-blomman. Papprena kommer bli supersygga ihop med både egen pysslade etiketter och årets fina från Röda Korset som jag skrev om tidigare i veckan.

Foto: Annajanson
Jag tycker det är superkul att fler och fler miljömärker sina inslagningspapper på något sätt. Den märkning man brukar hitta på inslagningspapper är FSC och EU-blomman.
  • FSC-märkt innebär  Visar att produkten gjorts av virke från FSC certifierad skog. FSC regler värnar bland annat om hotade växter och djur, tar hänsyn till avverkningsområdets framtida förmåga att bära skog, säkrea och sunda arbetsvillkor för den som arbetar i skogen samt urbefolkningars rättigheter. Läs mer om FSC märkning HÄR.
  • EU-blomman innebär att hänsyn tagits till hela produktens livscykel, dvs från råvara, vidare till produktion och till om produkten går att återvinna när man är färdig med den. Läs mer HÄR.

Kommentarer

Johanna sa…
Fina papper! Stod och höll i dem, men bestämde mig för att jag redan har papper så det räcker..

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller