Islyktor

Islyktor är fint och stämningshöjande tycker jag. Att göra islyktor är något jag länge tänkt, men har blivit lite bort prioriterat här. Men nu när det varit lite kallt prövade jag göra en. Jag använde mig av en lite plasthink fyllde med vatten och la en mindre burk inuti och la i lite stenar så att burken nästan kom ner till botten. Sedan när den fryst klart tar man bort burken inuti och så har man en islykta. Är det inte tillräckligt kallt ute går de lika bra att göra i frysen inne. Har för mig att jag läst någonstans att kokar man vattnet precis innan så blir isen klarare med mindre bubblor.

Foto: Annajanson

Foto: AnnaJanson

 Med tanke på hur fint det blev, blir det säkert fler islyktor i år. Om man vill ha dem mer dekorerade kan man stoppa ner kvistar eller bär i vattnet.


Kommentarer

Så fin! Känner igen mig, jag har också tänkt göra länge men inte gjort det. Det är så sällan vi har minusgrader så jag måste nog ställa in mig på att göra i frysen och där är sällan plats.
Johanna sa…
Jag har också tänkt göra islyktor länge, men kommer aldrig ihåg det i tid! Mamma gjorde alltid sådana när vi hade gäster kring jul när jag var liten. Fast hon hade ingen burk i, utan frös dem "lagom länge" , då hade de en grop i sig naturligt.

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller