Pepparkaka och lakritstoffe

Lakritsfabriken Ramlösa kommer med en nyhet i år, en Pepparkaka och lakritstoffe. När jag först läste om det blev jag både mycket nyfiken och lite skeptisk. Tycker ofta att de pepparkakskolor jag smakat smakar alldeleles för mycket pepparkaka och är knappt goda. Men allt med lakrits gör mig nyfiken. Tack vare sponsring av Ninasmat fick jag chans att smaka på kolorna. Och kan nu meddela att de är en hit!

Jag upplever att peppparkaka och lakritstoffen smakar mest pepparkaka och så där lagom mycket att det blir en väldigt bra kola! Sen emellan åt och speciellt i slutet kommer lakritssmaken fram - pepparkakssmaken och lakritssmaken gifter sig bra ihop, underbart! Min man som inte är lika förtjust i lakrits kände inte lakritssmaken speciellt mycket, men gillade kolan för pepparkakssmakens skull. Alltså en kola vi gillade båda och jag fick lite lakritssmak med!

Ärligt talat skulle jag nog säga att det är den godast pepparakakskolan jag ätit!? Och då har ja inte lagt in lakritssmaken i de orden. Sen är jag inte riktigt pepparkakskola tjejen så får se om det blir köp igen, men om jag söker pepparkakskolor med lite twist så vet jag var jag hittar dem. 


Foto: Annajanson

Foto: Annajanson
Fick även testa John Bulows ekologiska lakrits pastiller, och oj vad gott för mig som lakritsälskare! Goda och mycket smak med lite tuggmotstond, men ändå att man känner att de räcker med några få och lakritsbehovet är till täppt. Men mer om dem en annan gång, då jag tänkte tipsa om smått och gott att lägga i presentkorgen till jul med lite ekotänk.

Kommentarer

Åh va gott det låter! Dom måste jag bara prova :)
Hej! Är du intresserad av att vara med i en bloggstafett på temat "Julens bästa..."? Mer info finns här: http://sofiesjulblogg.blogspot.se/2016/09/vill-du-vara-med-i-bloggstafett-om-julen.html
Anna sa…
Det tycker jag absolut du ska göra Lillie!

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller