God Jul - Kakor, knäck och karameller

Det var med spänning jag började bläddra i Underbara Claras nya julbok som jag fått för att recensera här i bloggen. Ja, för Underbara Clara har i mitt tycke en hel del klokskap i sig och därför blir saker hon gör extra intressant. Boken har Clara Lidström skrivit ihop med AnnaKarin Nyberg. Jag gillar att boken har en tygrygg och ett stämningsfullt omslag, den bjuder in till att läsa och ger mig känslan av en rejäl kvalitetsbok!

Foto: Annajanson
Bokens bilder är härliga och jag känner att julstämningen börjar bubbla när man bläddrar i boken. Själva recepten ger mig som bläddrar i många julkokböcker inte mycket nytt, men man kan säga att allt bra är med! Ska man vara helt ärlig så är det ju till barn i 9-12 års ålder som boken är för och som första julkak, godis, pysselbok tror jag den är perfekt. Hade jag haft barn i den åldern hade denna bok troligtvis varit den jag gett dem som första julreceptbok.

I början av boken finns "tips och lite annat", sånt gillar jag och glöm inte läsa det om ni läser boken. Sen gillar jag även att recepten är enkla och inte med i mina ögon massa konstiga ingredienser som man får halvt leta ihäl sig efter. Men trots att recepten kanske inte är nya känns detta som en bra receptbok för mig i år då det avancerade får vänta tills barnen blir lite större och min tid och tålamod växt. 

Foto: Annajanson
Så vem ska låna/ införskaffa denna bok då? Ja, perfekt till barn i 10årsåldern som ska göra julbaket själv eller ihop med föräldrar, men styra själva baket. Även till dig som söker lite snabba (chokladknäck i micron och koppkaka!) och bra recept och få ihop julgodis/bak på vad som finns i skafferiet (socker, smör, mjöl, kommer man långt på) utan att åka och handla. Så jag lägger även till att den passar till småstressade småbarnsföräldrar! Köp ej om du vill ha nya spännande recept och ett tillägg till dina tjugoelva julkokböcker.

Kommentarer

Cissi sa…
Håller med. Inte mycket nytt men väldigt härliga bilder och julstämningen gick inte att ta miste på

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller