Jultrender 2015

Vad är trenderna runt årets jul? Det tänkte jag vi ska ta oss en titt på och inspireras. Stefan Nilsson som har bloggen TRENDSTEFAN var på var på en av världens största julmässor för julen 2015 redan i januari tidigare i år. Han målar ut fem trender efter att ha besökt mässan för julen 2015;

ETT -  Hantverk (och här får även jaktstugeteamat plats). Träsaker, träfärgat, Kanske träkulor istället för glitter. Djurkulor i granen mm.
TVÅ -  Blått. Blåa julgranskulor verkar det ha funnits gått om, likaså blåaväggar i montrarna.
TRE -  Vitt (här hänger transparent och även de arktiska djuren med). Om Älgjulgranskulan hamnade i trend ett så hamnar isbjörnsjulgranskulan här. Trend Stefan gissar lite löst på pingviner och isbjörnar i NK:s skyltning i år, blir kul att se om det går att förutspå så.
FYRA -  Marint. Jultomtar till sjöss, julgranskulor som båtar och fiskar, Makramebollar (skulle jag även sätta under trend ett),
FEM - Målad natur. Förra året var trenden med mycket natur inne som kottar, grenar mm. I år ska vi även måla dem. Såg bland annat i hans bilder en amaryllis där lökarna var målade.

Foto: Trendstefan. Vitt, blått och målad natur.


Foto: Trendstefan. Trä/hantverk

Foto: Trendstefan. Fin trästjärna till granen.

Foto: Trendstefan. Blåakulor på rad!

På mässan sågs även mer grenar med pynt i än riktiga granar. Har synts mycket grenar med pynt senaste jularna, men kanske slår igenom ännu mer i år? Kan tänka mig att en del hakar på då det skräpar mindre och tar mindre plats, men för min del blir det julgran i år igen! För vad är en jul utan gran!? Även mässing och koppar fortsätter hänga kvar i inredningen.

Trenden som jag fastnar mest för av dessa som målas upp efter julmässan är den blåa samt hantverk.   Jag fastnade för dem redan förra julen bl a i ett uppslag från Sköna Hem. En bild med massa blått porslin, röda julblommor, hantverk och röda kulljusstakar, så snyggt!

Under Formex, inredningsbranchens mässa förra veckan hade Stefan en utställning med tre julgranar som han klätt enligt årets trender. Jag har tyvärr ej sett dem, men HÄR kan ni läsa lite mer om dem. Stefan har även bloggat lite om julenstrender idag om hur han stylade jotex julsortiment, läs HÄR.

Stämmer detta överens med vad vi ser hos de stora inredningsföretagen i år? Det känns som det och nästa gång tänkte jag skriva om det samt även mina favoriter i år.

Kommentarer

Kirsi sa…
Blir granar här med. Och jag älskar rött till jul. Att tillföra mer skog/djur är fint tycker jag.
Anonym sa…
Jättekul att se och läsa om, tack!
Själv byter jag absolut inte ut alla mina julsaker, men vissa kompletteringar kan det bli. Vad gäller att dekorera kvistar så har jag gjort det under några år, har valt sådana med fina lavar på, som björk och tall. Men jag har självfallet en gran också ;-)
/Marlene
Kattis sa…
Julgranen kommer aldrig försvinna här :) dock älskar jag inslag an naturen, grenar osv så de kompliterar min inredning. Isbjörnar osv är också väldigt fint :-)
Snyggt med grenar men jag vill inte vara utan gran!
Oj, vi som haft blått flera år nu men tröttnat lite. Kanske lite nya kulor kan råda bot på det.
Hantverk är det många som pekat ut som trend i år. Marint är också kul!
Anna sa…
Låter som om ni är flera som jag som inte tänker överge julgranen. den sitter djupt inne hos en julnörd tror jag! Charlie -> Du har helt enkelt varit med och skapat trenden med blå jul! =)

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller