Julbord 2014

Igår hade vi årets julkalas hemma hos oss och firade då två födelsedagsbarn. Enligt tradition sedan ca 10 år tillbaka bjöd vi familjen på årets första julbord och i år gick förberedelserna bra och resterna var inte lika många som tidigare. Ett bra julbords år helt enkelt! Det blev mest det gamla vanliga som julskinka, Jansson, omelett, köttbullar, prinskorv, rödkål, rödbetssallad, grönsallad, sill, gravad lax (de flesta recept som användes finns i bloggens arkiv). Vi brukar ofta ha någon nyhet på julbordet och i år var det rostad brysselkål med honung och mandel, mer om det imorgon.

Vi fick först den egen gravade laxen lite för salt (lät den ligga lite för länge i laken). Vi hittade då på internet (var annars?) att man kan lägga den i lite kallt vatten en stund och vips efter sju minuter var laxen alldeles lagom salt och mycket god!

Vad brukar ni ha på julbordet och gör ni några förändringar från år till år eller kör på enbart traditioner?

Delar av julbordet, foto: Annajanson

Kommentarer

Vi kör på ungefär samma mat varje år. Eftersom vi i princip bara äter julmaten på själva julafton blir det aldrig tråkigt! :)
Victoria sa…
Vi har en del stående saker på julbordet men sen blir det alltid några nya saker. Ska testa din grönkål i år tänkte jag. Grattis på namnsdagen

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller