Brownie på nytt vis
En ny godis/kakbubbulare i vårt hem det senaste är en lite nyttigare brownie och jag tycker att de passar utmärkt även på glöggfesten eller gottebordet på julafton. Receptet har jag hittat på den trevlig bloggen Blomster och Bakverk där du kan hitta mycket mer gott och fint.
Nyttiga brownies
2,5 dl sötmandel (gärna ekologisk)
2,5 dl valnötter/cashewnötter (jag tycker cashew blir godast)
1 tsk snabbkaffepulver
1,5 dl kakao
1 dl kokoschips
1 krm vaniljpulver
Ett par nypor salt
5 dl torkade dadlar (urkärnade och hackade), ca 400 g
0,25 dl lönnsirap (ofta lite till för att få ihop det)
50 g mörk choklad
Havssalt
Lägg
2 dl sötmandlar, 2 dl valnötter/cashewnötter och 1 tesked
snabbkaffepulver i en matberedare och mixa tills det är finmalt. Lägg i kakao, kokoschips,
vaniljpulver och salt och kör tills allt är finmalt. Häll över i en
skål. Lägg nu dadlarna i matberedaren och mixa till så små bitar som
möjligt. Tillsätt nötblandning och lönnsirap och kör tills det blir en
tjock massa som håller ihop. Hacka 1/2 dl sötmandel och 1/2 dl
valnötter/cashewnötter och blanda i degen. Klä en brödform med
bakplåtspapper och tryck ut massan i den. Låt stå i kylen minst 1 timme.
Smält chokladen, ringla över och strö lite havssalt ovanpå.
Foto: Annajanson |
Kommentarer
SV: Tack, jag älskar den!