Lussekattsbak
Igår blev det ett lussekattsbak, gott men inte helt lugnt ensam med två barn i huset samtidigt. Jakob som snart är tre år höll i russinbiten och var duktig på att pensla ägg och Arvid var fullt upptagen med att försöka nå en termometer på golvet så det gick väl rätt smärtfritt ändå. Men det här med att få till fina lussekatter, tänk att det alltid är så svårt (iaf för mig) och att det tar minst en plåt innan man får in rullningen och får till de där fina. Kanske beror på att jag gör dem så sällan. Ett knep jag kom på med min rätt kladdiga deg var att doppa varje degbit i lite mjöl innan rullning, vilket resulterade i lite jämnare och finare utan att bli mjöliga. Brukar du ha full koll och få fina lussekatter med en gång? Har du något tips?
Jag körde som vanligt med det HÄR receptet. Har fått för mig att kesella gör att degen blir lite kladdigare och svårare att få till fina bullar. Är lite sugen på att pröva något nytt recept nästa gång.
Jag körde som vanligt med det HÄR receptet. Har fått för mig att kesella gör att degen blir lite kladdigare och svårare att få till fina bullar. Är lite sugen på att pröva något nytt recept nästa gång.
Foto: Annajanson |
Kommentarer
bien bonne .