Med en gång jag såg Mobergs recept på Minttryffel i senaste Familyliving bestämde jag att detta ska snarast prövas. Mint och choklad är en bra kombo i min värld! Tänkte att det är kanske tråkigt att tipsa er ifall det var bra då jag ej kan visa receptet. Men vet ni vad? Precis samma recept finns på www.ica.se från 2011 så då tänker jag att det kan nog skrivas ner här, för gott var det och enkelt! Klicka
HÄR för att komma till receptet hos ICA. Minttryffel kommer definitivt finnas på mitt gottebord vid jul! Och en sak till, visst måste gaffel vara smidigast att äta tryffel med!? ;-) Eller kanske små söta tandpetare med en liten washi flagga? För med bara händerna blir man rätt kladdig.
|
Foto: Annajanson |
Ingredienser
-
1 1/2
dl vispgrädde
-
50
g smör eller margarin
-
300
g mörk choklad
-
150
g after eight
- Värm grädden i en kastrull och lägg ner matfettet och låt det
smälta. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner
den och after eight. Rör tills allt är smält.
- Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 15x20 cm. Häll tryffelsmeten i formen. Låt stelna i kylskåp. Skär den i bitar.
|
Foto: Annajanson |
|
Foto: Annajanson |
Kommentarer