Hur gör man ett ojuligt rum juligt?

Jag gillar den traditionella/klassiska/naturliga julen när det gäller inredning/dekorationer. Gärna rött, vitt, grönt och grått med mycket inspiration från naturen. Mest rött för att få det riktigt juligt, men visst kan även cerise och rosa blanda sig in ibland. Men vad gör man när rött inte passar i ett rum och tapeterna som man älskar andas mycket lite vinter eller jul? Ja det behöver jag er hjälp med idag, ett riktigt i-landsproblem.

I vårt sovrum har vi en riktig gladtapet som många brukar uttrycka det, med mycket färg på. Förra året hade vi en vit julstjärna i fönstret och inte mycket mer. Nu funderar jag på om man kan få det mer juligt där inne utan att för den delen få det kitschigt vilket inte riktigt är min stil. Här kommer en mycket ojulig bild på sonens del av sovrummet där ni ser min i-landsproblem tapet när det gäller jul.

Foto: Annajanson
 Så har ni några tips för att göra ett rum med denna tapet mer julig genom att använda en traditionell och klassisk stil?

Kommentarer

Jag funderar också på det där. Vi håller på att renovera ett gammalt hus och jag skulle ju så gärna vilja ha gladtapeter... men hur jular man till det då?
Vita gardiner med något enkelt julmönster kanske. Och har ni någon byrå i sovrummet eller liknande kan ni alltid ta en glasvas och ha en liten julgran i, utan eller med lite enfärgat pynt :) Ett vitt överkast med någon röd filt som dekoration på sängen.
Jag skulle i alla fall tycka att det skulle vara fint med mycket vitt och natur i ett rum med den tapeten, med någon liten röd touch. Finns mycket fint i vitt under jul också! För övrigt gillar jag tapeten, mycket härlig (:
Underbar tapet, men jag förstår problemet. Jag skulle satsa på sängkläder. Enfärgat röda. Finns på IKEA. Sen inget mer förutom stjärnan
Elin Sofia sa…
Superfin tapet!
Jag hade inte satsat på något mer mönster. Det blir nog för mycket.
Krispigt vita gardiner, vit adventsstjärna. En minigran! Eller två! En liten, liten som är rengjord från all jord och sånt och nedstoppad i en glasburk, och en liten fast "riktig" i typ en zinkhink eller så.
Fler pom-poms! Ikea säljer billiga nu. Jag är helt ny i pom-pom-världen men tycker att de känns väldigt juliga. ;)
Ljusslingor funkar alltid. Kanske på sänggaveln om ni har någon eller hängande från gardinstången.

Jag skulle kunna fortsätta i evigheter... Jag tycker också om den traditionella och lite lantliga julen. Naturmaterial och mysigt ska det vara. :)
Anonym sa…
Hej
Jättefin tapet! Jag skulle satsa på gammeldags halmpynt. Finns bla på Jotex billigt. Kanske en mobil över sonens säng?

Hälsningar Elisabeth
Jag skulle sats på en sådan där "gammal pappersstjärna i orange", den skulle passa tapeten till vita gardiner. Sen tror jag på sängen: överkast, kuddar och sängkläder. Som någon skrev här uppe så dekoration på någon byrå etc. För mig är tapeten lite kurbits och dalarna och då passar ju en gammal, sliten keramiktomte aĺa början på 1900-talet eller lite hyacinter/amaryllis/julstjärnor i fönstret?

Sen tror jag inte man ska vara rädd för rött till era tapeter - en matta kanske?
Jag skulle ha haft en vit gardiner med något juligt mönster på och en vit ljusstake eller stjärna.
Liza sa…
Kanske Vitt med något fint inslag i rött, tex kuddar eller pläd på sängen! Kanske en julgran som tar upp färgerna från tapeten? och Ljusslingor och stjärnor som mysar till det lite extra!
Anonym sa…
Jag håller med Tomtens dotter och Elin Sofia, inget mer mönster men gärna enfärgade röda sängkläder. Och så en stjärna i fönstret såklart!
Carina sa…
Jag håller med Tomtens dotter och Elin Sofia, inget mer mönster men gärna enfärgade röda sängkläder. Och så en stjärna i fönstret såklart!

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller