IKEA julen 2013

Har nu sett delar av IKEAs julsortiment och det finns en hel del fina saker, kanske inte så mycket oj jag vill ha, mer att några av deras inspirationsbilder ger julinspiration. Jag blir sugen och hänga upp knäckebröd i i taket och plantera amaryllis enkelt i glasvaser. Jag lockas inte i år av det färgglada som alltid finns i IKEAs julsortiment utan mer det dämpade jordnära. Det hör inte till julen, eller kanske, den blå tapeten i bakgrunden på bilden nedan känns helt rätt. Kanske blir det en jul med blåa inslag i år!? Fina julpapper levererar IKEA som vanligt, men mitt nya ekotänk säger att jag bör göra åt de papper jag har innan nya inköps, så tyvärr blir det inga sådana för mig i år. Det som jag däremot är mycket sugen på att införskaffa är pepparkaksmåttet som gör att man kan göra granar som står upp, jag gillart! Det här gran gillandet går visst aldrig ur tiden för mig!

Bild: IKEA

Bild: IKEA

Bild: IKEA
 IKEAs julsortiment börjar säljas i oktober. Så ja, nästa vecka eller veckan därpå blir det säkerligen en sväng till IKEA bara för att få lite första dos jul.

Kommentarer

Nilli sa…
Pepparkaksformarna är ju jättecoola, jag måste kanske också försöka ta mig ut till IKEA...
Anonym sa…
När i oktober, vet du det? Jag längtar så!
Finns det någon tanke med pepparkaksformarna eller ska de bara se trasiga ut?
Fin inspiration! Jag brukar göra granar till mitt pepparkakshus med en halv på baksidan som sätts fast men det skulle säkert underlätta med en sådan form.
Märta sa…
Roligt med formarna! Har bra sett i trä innan. Jag tror att man liksom ska trä den ena granen ovanpå den andra, Sanna Christmas, så att det blir en tredimentionell gran som står upp.

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller