Det är först på senare år som jag börjar gilla varm rödkål på julbordet. Förut har favoriten med rödkål varit råkål med apelsin och russin. Förra helgen gjordes rödkål här i hemmet och rödkålen smaksattes med äpple och nejlikor.
Följande recept räcker till över 10personer om det inte finns någon storätare förstås i samlingen. Att smaksätta rödkålen med lite kanel är inte heller helt fel.
1 rödkålshuvud, ca 1 kg
1 gul lök
2 syrliga äpplen
2 msk Svenskt Smör från Arla
5 kryddnejlikor
3 kryddpepparkorn
1 tsk salt
1 msk vinäger (använde äppelcidervinäger)
2 msk honung använde jag, men går lika bra att ta vinbärsgelé
Tycker du om rödkål? Vad brukar du smaksätta den med i så fall?
Foto: AnnaJanson |
1 rödkålshuvud, ca 1 kg
1 gul lök
2 syrliga äpplen
2 msk Svenskt Smör från Arla
5 kryddnejlikor
3 kryddpepparkorn
1 tsk salt
1 msk vinäger (använde äppelcidervinäger)
2 msk honung använde jag, men går lika bra att ta vinbärsgelé
Strimla kålen. Skala löken och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Fräs kål och lök i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt äpple och övriga ingredienser. Koka upp och låt koka på svag värme under lock 40-45 min. Rör om då och då. receptet kommer från Arla.
Tycker du om rödkål? Vad brukar du smaksätta den med i så fall?
Kommentarer
Tack! Kram Suzi;)
www.suziettan.blogg.se