Julsenap

När det endast fanns en apotekkedja var senapsvalet lite enklare till julskinkan, nu för tiden har varje apotekskedja sin egen senap och ofta även två. En original och en årets julsenap. Så vilken ska man välja? När vi prövade Scans Raps julskinkan andra advent passade vi även på att pröva lite senapssorter. De som fanns med var från Apoteket hjärtan (som bara hade en sort), Apoteket (original sorten,de har även en åretssenap), Doc Morris (hade bara en sort), sen slank även Skansens senap med på ett litet hörn.

Foto: AnnaJanson


Favoriten bland alla närvarande var Apoteket Hjärtats julsenap. Fick omdömet om att vara lagom stark och grovkorning (mest grovkornig av alla). Apoteket och Doc Morris kom delad andra plats och Skansens julsenap ansågs för stark av de flesta. Med andra ord är en lite grövre söt starkt senap favoriten hos oss till julskinkan. Vad för julsenap köper du till skinkan?

Ps. Det händer mycket över allt nu att bloggen får lida lite... men något mer kommer säkert innan jul. Glöm nu inte att njuta av julen istället för att stressa. Strunta i den där sista julklappen eller den extra rätten på julbordet och umgås med nära och kära utan att vara sönderstressad istället. De flesta uppskattar ofta en lugn och utvilad person än en extra julklapp.

Kommentarer

Hmm... jag gillar inte senap men det är ganska tråkigt för det finns så många fina sorter som ser goda ut :( Hoppas jag lär mig någon dag! :)
Helena sa…
Wow, vilken kollektion. Vi har mellan 5-7 sorter hemma året runt. Vi älskar senap och förköper oss tyvärr. Roligt att göra egen också :)
Anna; har pistolen kommit än?

FIck ett mejl om att det kunde dröja lite pga leveransfel.
JAg hoppas den hinner fram i tid ---limpistolen alltså ;)
Önskar dig och de dina en riktigt god jul!

Kram
Helena sa…
Kära Anna! En riktigt GOD JUL önskar jag dig. Hoppas ni får en vilsam tid framöver.
Det var så kul att ses på träffen. Hoppas på fler tillfällen!!
Stora kramar
Helena

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller