December - Från adventspyssel till nyårspartaj

Jag har fått ett recensionsexemplar av julboken December - Från adventspyssel till nyårspartaj från Bonnier Fakta vilket gjort mig extra glad då jag sneglat på boken sen den kom ut, men känt att den inte funnits i budgeten. Boken är skriven av Jens Linder och Johanna Westman. Om boken kan man läsa följande på Bonnier Faktas hemsida:

DECEMBER är den alldeles för korta julmånaden som varje år är lika full av måsten! Följ då med i Jens och Johannas juliga förberedelser så kommer du att hinna med allt och lite till. Här hittar du inspirationen till julens mest glittrande julpynt och får de bästa recepten på de knaprigaste pepparkakorna, den godaste julmaten och den segaste kolan. Njut av en mysig adventsmorgon, bjud in grannarna på glöggkalas, ordna uppesittarkväll med familjen och - förstås - duka fram julaftonens dignande julbord. Avsluta sedan december med att imponera på gästerna med en nyårsmeny som de sent ska glömma! 


Bild: Bonnier fakta
Precis som det låter i titeln börjar boken med tips till adventsmorgon och går vidare genom glöggkalas, julbak mm till julafton vidare till mellandagar och nyår. En trevlig indelning av boken som även i början innehåller tidschema/tips dag för dag i december för allt som ska fixas. Fina bilder varvas med glädjefyllda juliga kollage genom boken som gör boken värd att titta och inspirationsgivande även om du inte tänkt göra något just nu från boken. Jag blir helt enkelt sugen att börja baka, pyssla, laga mat så fort jag öppnar boken, vilket inte är lite si och så med annars just nu.

Boken innehåller både pysseltips och mat, dryck, julgodis och bak. Det som skulle kunna dra ner boken något är att det gärna skulle fått vara lite mer pyssel i boken för att den skulle vara den ultimata julboken, dock vet jag ingen bättre i nuläget. Något som fick mig att åhha i boken var tips på att göra en pepparkakskrubba, något jag funderat på i några år. Jag gillar även sista kapitlet skarpt Jul- och nyårsrester. Tips på att använda maten som blivit över och enkla recept när man vill ta det lugnt. Men som sagt, en genomgående välgjord och läsvärd bok!

Helt klart en köpvärd bok. Hett julklappstips till någon som gillar jul och fina bak- och matböcker.

Kommentarer

Jag tycker den boken är väldigt bra jag också

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller