Har funderat länge på att göra cake pops och till helgens 2-årskalas fick vi tummen ur och gjorde några stycken. Hade en kladdkaka av lite fastare typ i frysen som fungerade utmärkt att rulla små bollar av. Receptet på den lite lyxigare kladdkakan hittar du
HÄR. Den kladdkaka vi använde oss av var utan nötter. Efter boll rullandet delades grillspett av trå på två och stacks ner i varje lite boll (finns även speciella cake popspinnar att köpa på ex nätet) Sen smältes 70% bakchoklad som bollarna doppades ner i. Innan det färgglada strösslet lades på fick chokladen stelna något för vi märkte att strösslet började smälta annars.
|
Foto: AnnaJanson |
Jag och min syster funderar på att göra dessa cake pops till julafton, men då med hackad polkagris som strössel på. Tror det kan bli en riktig hit! Vill du inte göra cake pops av hela kladdkakan passa på att tryck ut några hjärtan med pepparkaksformen först så har du fina kakor att bjuda på i jul.
|
Foto: AnnaJanson |
Kommentarer
http://www.hemmetsjournal.se/Jul/
/ Carolina
Mejla mig namn och adress så kommer den på posten.
Grattis igen.
/Jessica