Rönnbär på rad

Förra året blev jag inspirerad av en annan julbloggare, Hellys jul att trä rönnbär på tråd som sedan torkar och kan användas till dekoration. Jag plockade fina rönnbär tidig höst, men sedan kom det bara av sig, det blev aldrig några fina röda rader med bär förra året. Men i år, då har jag fått tummen ur! Dock i liten skala, men ändå ett fram steg. För någon vecka sedan plockade jag fina rönnbär som nu är trädda på röd sytråd med hjälp av en liten synål. Nu hänger det ett fint snöre på ca 1,5m med röda fina bär som håller på att torka.

Bild: AnnaJanson

Jag har inte bestämt hur det ska användas än, men ideér finns. Helena på Hellys Jul tipsade om att ha dem i granen som en girlang, en tanke som jag gillar. En annan fin idé hittade jag på pinterest idag. Där hade trådar med röda torkade bär använts och frusit in i islyktor som dekoration.

Bild: Better Homes and Gardens

Att vira dem på en dörrkrans av granris eller använda som bordsdekoration tror jag inte är helt fel heller. Har du några tips på vad man kan använda rönnbär på rad till?

Kommentarer

Jag tyckte att islyktorna var fantastiskt fina! Såna skulle jag kunna tänka mig att göra (om jag nu hade nån plats i frysen - för jag räknar inte med att få hjälp av moder natur detta år heller...)
Helly sa…
Men vad roligt. När jag gick in hos dig för att svara på din fina komentar hade jag precis strukit på min minneslista "plocka rönnbär" med tanken att det hinner jag nog inte idag. Men nu blev det JAG som blev inspirerad av dig! :) Tack! Å vilken fin lykta, kanske nått för min balkong, eller varför inte på middagsbordet?? Men krucket är som Ericas, minimal frys. Knappt att det får plats glass och köttbullar...

Visst är Pinterest härligt. Julinspiration när som helst, hur som helst.

Sv: Klart du ska öppna butik. Haft den tanken själv några gånger men vet att jag är alldeles för bekväm för nått sånt. Provat vara egenföretagare en gång i tiden och ja, det gick inte så bra... Om du gör det kommer jag bli stammis. I annat fall kan du öppna webbutik, liksom lite mitt i mellan ;)
Å så vackert med lyktorna! Smart med russinmuta även om det blir lite spill i väskorna ;-) kram
Sv: ja, det blir mycket spännande :) Hoppas lakritsglöggen går att få tag på, brukar tydligen vara rätt stort tryck på Herrljungas nyheter, tar slut fort på vissa ställen :)

Men perfekt, vilket bra tips! Skulle aldrig kommit på tanken annars! Vi har ett jättestort rönnbärsträd på tomten, jag ska plocka av en massa bär imorgon. Mosstider är det ju också, man får passa på att plocka hem innan snön faller.

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller