IKEA + Tina Nordström + Julbord = SANT!

Förra året missade jag IKEAs julbord. Mycket på grund av att en söt liten pojke kom till världen. I år tänker jag jag göra ett nytt försök att komma dit. Att Tina Nordström är med och sätter sin prägel på julbordet gör det ännu mer lockade i mina ögon. From 21nov kan man äta julbord på IKEA. Visst blir du nu lite sugen på att dra iväg till IKEA och äta julbord?


Och vet du vad, nu har du chans att vinna julbord för två på IKEA här på Annas Jul! För att ha chans att vinna vill jag veta:

1. Vem du tar med dig och varför.
2. Ett julpysseltips med material från IKEA.

Ditt svar skriver du ner i en kommentar till mig. Tävlingen pågår till den 15 nov. Jag meddelar efter den 15nov vem som vunnit julbord för två på IKEA. Oj vad jag ser fram emot att få reda på lite mer pyssel tips från en av mina favorit affärer! Hoppas på många roliga idéer!

Kommentarer

Jag vill självklart vara med och tävla.

1. Jag skulle ta med mig min vän och kollega Eva. För det första för att vi alltid garvar massor. För det andra för att småbarnsmammor kan behöva en kväll ifrån familjen, utan att behöva tänka på matlagning ibland.

2. Jag gillar att pyssla lådor, kartonger, chokladaskar och så vidare. För två år sedan gjorde jag en låda för julskivorna och så här ser den ut:http://tomtensdotter.blogg.se/2010/november/cd-lada-for-julskivorna.html
Annars är det fint att dekorera pysslade lådor med julgransdekorationer. På bild 4 i detta inlägg kommer tillexempel snöflingan från IKEA.http://tomtensdotter.blogg.se/2011/september/recyklat-pyssel.html

Har även tipsat om tävlingen på min blogg.
julstugan sa…
Vill gärna vara med och tävla.

I år ska jag göra en blå julgransmatta och tänker använda de färdiga snöflingorna i filt som finns för 39:- och får även med mig två renar.

Jag skulle ta med min mamma bara för att vi träffas så sällan trots att vi bor i samma stad.
Cecilia sa…
Jag vill självklart va med!!! =)

Om jag hade vunnit så hade jag tagit med min mamma, pappa och lillebror. Jag vet att priset bara är för två personer men då betalar jag självklart för de andra två själv. Jag menar, HELA familjen måste ju få följa med. Det hade verkligen varit mysigt att göra något med hela familjen, för det händer tyvärr inte så ofta längre...

Mitt bästa julpyssel är att göra fin ljuslyktor i olika varianter. Jag älskar levande ljus så det är självklart att jag tipsar om ett "ljuspyssel". Ikea har ju ett enormt stort utbud på glas, så det är bara att välja och vraka bland alla, antingen utav de finare glasen eller "vardagsglas". Sen är det bara att låta fantasin flöda. Man kan ta t.ex. glitter (som självklart finns att köpa på ikea också) och limma på sidan av glaset eller använda någon/några utav alla ikeas små juldekorationer och limma fast på glaset. Detta är ett riktigt roligt pyssel som blir väldigt fint och är väldigt svårt att misslyckas med ;)

//cecilia.par@hotmail.com
Johanna sa…
1: Jag skulle ta med min min pojkvän Erik, för det är vår första jul tillsammans och vi har tyvärr ett distansförhållande vilket gör det lite extra värt att få göra roliga saker ihop

2: åh, jag älskar ju pyssel från ikea! Såhär i jultid skulle jag nu köpa in en drös av deras billiga ramar, gärna röda och svarta kanske. Fixa fram alla gamla julkort jag kunde hitta, rama in dem och sedan pryda en väg med dem i juletider. :)
Svensk Jul sa…
Kommer att ta med mig min älskade man för han är bäst.

Jag brukar köpa lådor från Ikea och så klär jag dom med ett snyggt papper. Gillar också ramar som jag sedan kan måla, kan bli bra julklappar.

svenskjul@hotmail.se
Ela sa…
1. Jag skulle ta med mig min äldsta son (9år) då vi är jultokar båda två. Att få lite egentid bara han och jag, strosa runt på juliga Ikea och sedan äta gott det hade uppskattats av oss båda.

2. Detta år ska jag köpa AINA kuddfodral från ikea (blekt, röd, ljusgrå) och dekorera med IDGRAN dekorationer. Ev vågar jag mig på en application också. Då en tomte utklippt från IDGRAN metervara.

// Ela
Anonym sa…
Hej, vad roligt med lite tävling och spänning. Jag skulle ta med mig min älskade man på julbordet. Dels för att han älskar julmat men också för att det anners är så himla svårt att få med honom till Ikea. Jag behöver shoppa loss lite på iIkea inför julen och han behövs då som lite "bärhjälp". Lockar jag med julbord följer han garanterat med ;).
Jag köper alltid Ikeas blockljus i alla storlekar. De brinner länge och väldigt fint. Ljusen dekorerar jag och jag brukar använda Panduros ljuspennor i olika färger. Man kan skriva siffror och använda ljusen till adventljusstaken, måla juliga motiv osv.Dessa slår jag in i cellofan och knyter fina band runt och man kan hänga ett litet "hemmascrappat" julkort i.Man kan även göra decopage på ljusen med fina julmotiv från tex servetter. Detta är den perfekt gåbortpresent när man ska på alla advent och glöggfester. Brukar bli så otroligt uppskattat.
Kram kram
Ulrika Lundin, Hässleholm
ulrika.lundin@hotmail.se
Anna L sa…
Jag skulle helt klart ta med min gamla mamma på julbordet. Hon är verkligen värd att få komma iväg och njuta av maten och bara gå från bordet utan att behöva stöka undan efteråt. Jularna för henne har alltid varit slit och släp - med 10 barn, 26 barnbarn och 15 barnbarnsbarn så är det baske mig hennes tur att få njuta av god mat i lugn och ro

Skulle köpa en biggarå ljusstaka, och sätta ett fint ljus i. Lägga mossa och sedan dekorera med olika figurer från serien yrsnö - endast fantasin sätter stop på vad man kan pynta upp med.

hillevianna@hotmail.com
1. Jag skulle ta med maken för det är inte ofta vi kommer ut och äter bara vi två.

2.Mitt bästa julpysseltips med material från ikea är att köpa pappkartonger som man klär in med julpapper så att de kan användas igen och på så sätt återvinnas
Carola L sa…
Jag skulle ta med mig mormor för hon behöver komma ut och älskar att åka till IKEA (även fast det är 18 mil bort)

Pysseltips:
Finns ju massor :-) jag skulle nog ändå säga ta 3 olika tallrikar i olika storlekar och gör dem till ett kakfat i tre våningar - du kan använda glas eller muggar som mellanlägg - billigt och unikt!

carola(at)officefixarna.comhttp://mammamuh.blogg.se/tavla/2011/november/julbord-pa-ikea-8.html
Nanna sa…
Vilken härlig tävling!
Jag skulle ta med min dotter, sedan hon flyttade hemifrån har vi inte så mycket tid att ses. Eftersom hon är student är ekonomin ansträngd, så hon skulle verkligen uppskatta att bli bjuden på julbord :)
Pyssel är inte min starka sida, men något som jag gjort som blivit lyckat är att köpa IKEAs billiga små träramar, ev måla dem, beror på innehållet. Jag har klippt ut detaljer ur jultyg och ramat in. Man kan också ta bort glaset och klistra fast juldekorationer. Enkelt och uppskattat!

nannaeATlive.se
Anonym sa…
Hej!
1. Min sambo Andreas får följa med! Jag skulle verkligen vilja vinna. Så här års är jag en stressad kvinna, för det finns så mycket jag måste hinna. Kocka knäck, hitta klappar - inte lägger jag mig på soffan och slappar.
Därför skulle jag verkligen vilja dra iväg för en dag till Ikea med sambon och strosa förbi hylla efter hylla och sedan i restaurangen magen med julbord fylla!
Det skulle få mig att må som en prinsessa och sakta ner och sluta stressa :)

2. Man kan göra kanonfina smällkarameller med deras julpapper. I förbutiken brukar man dessutom kunna köpa himmelska pepparkakskolor från Sockerbageriet som man kan fylla smällkaramellerna med. Ett annat pysseltips är att köpa en stor glasvas och fylla den med massor av färgstarka julkulor. Effektfullt pynt enligt principen more is more!

Länkar gör jag här:
http://frufortuna.blogg.se/2011/november/vinn-julbord-pa-ikea-ta-chansen.html

Mvh Emma
emmafortuna@gmail.com

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller