Glögg nyheter 2011


BLOSSA
Nu börjar glöggnyheterna dyka upp lite här och där, vilket är en stort tecken att vi börjar närma oss julen. Tjoho säger jag! Idag släppte årets upplaga av Blossa 11 - årets smak på deras starkvinsglögg är Arabica. Då jag själv varken är förtjust i kaffe eller starkvinsglögg ska det bli spännande att höra andras upplevelser av denna glögg som är så populär i Sverige. Det jag är mer intresserad av när det gäller Blossa är deras nya fint gröna glöggflaska med lättglögg där glöggen fått en friskt smak av vinteräpple. Glögg och äppelsmak brukar vara en bra kombination.
Dufvenkrooks
En annan glögg jag är intresserad av är Dufvenkrooks nya alkoholfria (<0,5%) glögg med smak av choklad som kommer säljas på systembolaget. Den är även smaksatt med kryddnejlika, torkad ingefära, citrus och pomerans, alltså massor av härliga julkryddor. Mmm, säger jag!Saturnus
Saturnus lanserar två nya spännande exklusiva glögger i begränsad upplaga. Med julen bara någon månad bort lanserar Saturnus två exklusiva glöggar, smaksatta med skånsk choklad och skånsk whisky. Dryckerna är ett samarbete mellan Saturnus och två av Skånes mest omtalade varumärken för finsmakare och livsnjutare: Malmö Chokladfabrik och Spirit of Hven Backafallsbyn. Båda finns i både en starkvinsvariant och en med lite mindre alkohol. Kul tycker jag att den finns även till mig som inte gillar starkvinsglögg.

Vad tror ni om alla nyheter? Hittar ni någon favorit? Och mer glöggnyheter lär det komma under hösten tror jag. Jag återkommer
även om utlåtande om eller kanske när jag smakat på årets nyheter.

Ps. Visst lyser Blossas grön glöggflaska upp lite extra bland alla lite mörkare flaskor i år!?

Kommentarer

Jo jag är också jättenyfiken på äppelglöggen. Håller med om det du säger om att den lyser upp. Den kommer att matcha mina köksgardiner :-)
Helly sa…
Det får bli till att bära hem klirrande kassar och göra ett litet glöggtest. Mycket spännande smaker i år. Fast jag är ju en traditionalist så jag väljer nog alltid i slutändan de gamla hederliga smakerna...
Mums! Chokladglögg har jag aldrig testat :) Kanske i år blir första gången då!
Jag ska ge Arabica en chans, gillar trots allt kaffe trots att jag blev lite besviken på smaken i år.. Men den med vinteräpple kommer deffinitivt bli nummer två att köpa - alkoholfri glögg behövs också och den låter ju verkligen supergod! Glöggen med choklad lät spännande.. Inte läst om den.. Kanske kan vara något? Nja, får nog bli en vanlig, hederlig blossa orginal också - glöggen lär stå mig upp till öronen i år ;)
Chokladglöggen som Dufvenkrooks hade för 2 år sedan (med alkohol) var SUPERGOD!!! Jättegod att dricka kall (fick lära mig det på glöggprovning, annars hade jag inte testat).
Så jag hoppas på den här näst intill alkoholfria varianten.
Gillar verkligen Arabica glöggen, blir lite nyfiken¨på äppleglögg, har aldrig testat detta.

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller