Pippi och Emil julmugg från Rörstrand

Jag är sällan för säsongsbundet porslin, utan tycker att det man har ska kunna användas så mycket som möjligt. Min kära man är ännu mer emot porslin som ska vara till bara en viss sak. Men oj vad jag fastna för Rörstrands nya julmuggar, så fina! Muggarna heter Pippi julbakar och Snöbollskrig i Lönneberga. Vips försvann de där tankarna om att ha muggar som går att använda hela året. Jag får ett stort "vill ha i pannan" så fort jag ser dem. Helt underbara! Perfekt att ha när man ska dricka mycket glögg, de är på 25cl. Eller julteet, eller varmchoklad...hoppas på att de finns i ett skåp nära mig vid jul. De kommer troligtvis kosta runt 179kr i affärerna.

Bilder: Rörstrand

Kommentarer

ÅH vilka fina!
Jag håller med om det där typiskt bundna. Jag har faktiskt inte ens plats för det. Men dessa...kan man verkligen motstå dem? De passar ju när som tycker jag nog...eller vill tycka i alla fall ;)
Åh vad glad jag blev när jag hittade din fantastiska julblogg! Jag ÄLSKAR julen och är redan i full gång med att planera inför den kommande julen:)
Pippi muggen ska jag definitivt köpa och den kommer bli poppis hos min dotter som är galen i Pippi!:)
Tack för en mysig och inspirerande blogg! Hälsningar Johanna
Tomtenissan sa…
Jättefina...blev lite sugen på dem båda faktiskt.
Johanna sa…
Dem där var verkligen snygga, dem måste jag försöka få tag i :)
Åsa sa…
Jag tycker också de är fantastiska! Fatta vad mysigt det vore att dricka julaftons morgonchoklad i dem! Det borde vara tillräckligt mycket anledning till att inhandla åtminstone en till mig och en till maken! (Katterna kanske inte uppskattar dem lika mycket, även om de nog skulle gilla dem för att det är mat i dem).

/ Åsa
Johanna sa…
Sv: tack! ja, det kändes verkligen som att den bara stod där och ropade på mig :) :P

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller