Lyxig julmüsli
När jag var hos min syster för ett tag sedan och bakade kladdkakemuffins med kanel passade hon på att göra juligmüsli som även jag fick med mig hem. Riktigt gott ihop med 3% naturell mild yoghurt! Müslin är vår lyx vid helgfrukosten nu i juletider. Kryddorna som är i gör att müslin smakar pepparkakor - mums!
Rör i blandningen medan du värmer, ska inte kokas. Häll blandningen över det torra i bunken och rör ihop ordentligt. Sprid därefter ut det hela på två plåtar med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter, blanda om müslin minst 3 gånger under tiden och akta så att det inte bränns! Ta ut plåten och låt müslin svalna lite. Passar inte bara till yoghurt utan är även god till glass! Russin och torkade tranbär kan även blandas müslin i efter det har varit i ugnen.
Lyxig Julmüsli
8dl havregryn
2dl krusakli
1dl kokos
2dl Pumpafrön
1dl linfrö
2dl grovhackade valnötter (eller andra nötter)
Blanda alla ovanstående ingredienser i en stor bunke!
Ta sedan fram en kastrull och häll i detta:
2 dl vatten
3 tsk kanel + tsk ingefära + 1 tsk kryddnejlika + 2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 dl farinsocker
1 dl mörk sirap
1 dl rapsolja
1 msk honung
8dl havregryn
2dl krusakli
1dl kokos
2dl Pumpafrön
1dl linfrö
2dl grovhackade valnötter (eller andra nötter)
Blanda alla ovanstående ingredienser i en stor bunke!
Ta sedan fram en kastrull och häll i detta:
2 dl vatten
3 tsk kanel + tsk ingefära + 1 tsk kryddnejlika + 2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 dl farinsocker
1 dl mörk sirap
1 dl rapsolja
1 msk honung
Rör i blandningen medan du värmer, ska inte kokas. Häll blandningen över det torra i bunken och rör ihop ordentligt. Sprid därefter ut det hela på två plåtar med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter, blanda om müslin minst 3 gånger under tiden och akta så att det inte bränns! Ta ut plåten och låt müslin svalna lite. Passar inte bara till yoghurt utan är även god till glass! Russin och torkade tranbär kan även blandas müslin i efter det har varit i ugnen.
Kommentarer
Tack för kommentaren :)!
Mysig blogg du har!
Trevlig Advent/ EDEN
Kramar
Måste testas!!