Lingonmousse
Jag gjorde blåbärsmousse igår och prövade då även att lägga i lite lingon i lite av smeten istället för blåbär. Receptet var lätt att göra och resultatet blev gott ihop med pepparkakor (såklart Annas köpepepparkakor)! Finns några andra recept som är mer anpassade till lingon, men det här blev lite syrligt och gott istället för sött med detta recept. Gillar man mer sött kan man säkert öka florsockret. Moussen la jag i ljuskoppar från IKEA (Galej), de är perfekt till små desserter!
Lingonmousse (12 miniglas)
6 gelatinblad
225–250 g lingon
3 äggulor
1 dl florsocker
2 dl Arla Ko® gräddfil
3 dl Arla Ko® vispgrädde
6 gelatinblad
225–250 g lingon
3 äggulor
1 dl florsocker
2 dl Arla Ko® gräddfil
3 dl Arla Ko® vispgrädde
Kommentarer