Julstrut i tyg

Igår började jag göra små strutar i tyg att hänga i min gran som jag i år planerar ska vara färgglad. Sen om strutarna passar in i grannen återstår att se. Strutarna blev på gränsen till för små och var lite pilliga att göra på grund av storleken, så de kan nog med fördel göras lite större. Först ritade jag ut och klippte en rund cirkel med diameter 16cm med hjälp av en tallrik på ett grönt tyg och sedan en cirkel med diameter 22cm på ett rött tyg. Cirklarna klipptes sedan på mitten (går säkert att även få ut en tredje strut på samma mängd tyg). Halvcirkelbitarna läggs på varandra och i där den gröna slutar sys ett valfritt band på. Kanten högs upp på den röda biten sicksackas samt sys en liten kant. Sedan läggs halvcirkeln dubbel med bandet inåt och en söm sys med symaskin, här kan önskad bredd på struten väljas. Sedan är det bara att sy fast något att hänga struten med.

Foto: AnnaJanson

Kommentarer

Anna sa…
Åh, vad fina! Det blir säkert en jättesnygg gran!
Kanske skulle du låta annan dekoration vara lite mindre framträdande så att man verkligen ser de söta strutarna? Ska du ha något i dem?
/Anna - Nyfiken i en strut :-)
Julbloggen
HomeRiver sa…
Ja, det såg pilligt ut. Men fint. Och mysigt som variant till pappersstrutarna.
Therese sa…
Pyssligt! Önskar att jag var pysslig, men jag har det inte i mig. Förutom att sticka. :)

Sv: Tack, det är så mysigt att få göra adventsfint!
Therese sa…
Jätte fina! Och den där hallon/lakritsglöggen låter spännande, tror dock inte att jag kommer att kunna få tag på den här i obygden... KRAM

Populära inlägg i den här bloggen

Vika papperspåse

Pärla julsaker

Smällkarameller